Hirdetés

Felnibirodalom kerékhotellel

Google Plus

Diplomás emberek mindketten. Az ügyvezető Varga István és fia, Varga Richárd autókerekek, legfőképpen alufelnik kereskedésében „utazik” – hosszú ideje sikerrel. Valóságos kerékabroncs-birodalmat igazgatnak a 22 főt foglalkoztató Top-Tyre Kft. vezetői, akik közösen viszik a családi vállalkozást. A céget az édesapa, az 52 esztendős István indította el, a kilencvenes évek közepe táján. Kitartóan állta az élet kihívásait, s mint a fejét rendre az újításokon törő, ötleteit megvalósítani is képes, mindenre fogékony és kreatív ember mindig kilábalt a nehezebb helyzetekből is, és virágzó vállalkozást teremtett és tart életben mind a mai napig, immár nyolc esztendeje 29 éves fia hatékony közreműködésével.

Kezdjük a szó szerint is kézzel fogható dolgokkal! – indítottuk a beszélgetést a XV. kerületben, a Szentmihályi út 100. szám alatt fellelhető felnibirodalomban, ahol formatervezett polcokon parádés kivitelezésű könnyűfémfelnik hada sorakozik egymás mellett és felett, s miközben a világmárkák színes kavalkádja tartja foglyul a szemet, kintről, az ugyancsak méretes műhelyből a szerelőbrigád, dolgos kezek munkájának zaja szűrődik be. Anélkül azonban, hogy az „üzemi zörej” elvonhatná a látogató figyelmét az arany, ezüst, fekete és fehér, vagy éppen sárga, fémes és matt árnyalatokat felvonultató felnikről, amelyek szintúgy vadonatúj keréktárcsák és gumiköpenyek társaságában kínálják magukat megvételre.

„Gyakorlatilag mindenki megtalálja itt az autójára való felniket és gumikat. Mintegy félezer autó tartozik abba a biztos körbe, amelyet törzsvevőink alkotnak, tehát rendszeresen megfordulnak nálunk – mesélte Richárd, hozzátéve, hogy természetesen ennél jóval szélesebb a vásárlói körük.  Aztán szembesülhettünk a főbb alapadatokkal is: 23 ezer, csupa dizájnos alufelnijük van raktáron, emellett negyvenezer feletti az azonnal elérhető új gumiabroncsok száma, utóbbiakat illetően az „átlagautósok” úgy 20-30 különböző márkából választhatnak a kínálatból. 

A „Varga-művek” emeleti részén még inkább volt, ami rabul ejtette a tekintetet: más vonzó alkalmatosságok között, a „mutatványos” polc közepén egy OZ-könnyűfémfelni „kiabált” ránk. A mondhatni aranyárú mintadarab felfelé lóg ki a portékák közül, de – értesültünk róla - ebben a csúcsmárkában is kaphatók már 25 ezerért is felnik a mennyiségi beszerzéseknek köszönhetően.  A Forma-1 kerékellátójaként ismert, de a ralisok WRC-sorozatában is a fő beszállítónak számító OZ mellett a MAK termékcsalád csúcsfelnijei is otthonra leltek Vargáéknál, akik jó évtizede éppen az olasz céggel kötötték az első exkluzív szerződésüket. Ahogyan Varga István fogalmazott: ez volt az áttörés, azóta kizárólagos megállapodásokat másokkal is tető alá hoztak, így a már említetteken kívül például a Sparco/MSW márkákat is sajátjuknak tekinthetik a magyarországi piacon.

Az édesapa nem titkolt büszkeséggel említette meg, hogy fiát ma már számos alkalommal hívják mindenfelé.

„Egyre többször országjáró turnékon vesz részt Ricsi, különböző franchise-cégek meghívására tart előadásokat a legújabb felnikről, ismerteti az új technológiákat, például a szenzoros nyomásjelző-rendszert másnéven TPMS, amely azonnal riaszt, ha baj van, akármilyen levegővesztés esetén.”

A szakmai elismerés része az is, hogy mindkettőjüket invitálják különféle autós rendezvényekre külföldre, a papa például így tesztelhette az új Lamborghini URUS-t Rómában, a fia meg vezethetett már Forma-1-es autót is a Paul Ricard-i versenypályán! Végül visszatértünk Magyarországra, cégükhöz, s amikor összegzett, a lényeget ebben rögzítette Varga István:

„A mi célunk az, hogy jó áron olyan komplex kiszolgálást tudjunk adni a minőséget igénylő ügyfeleinknek, amely magába foglalja a könnyűfém-keréktárcsát, a gumiabroncsot, most már a defektjelző rendszert (TPMS) és az egész keréklogisztikát. Tömören a lényeg: igényes vevők maximális kiszolgálása.”

www.hungarogumi.hu

Képek

Felnibirodalom kerékhotellelFelnibirodalom kerékhotellel

Google Plus

Galéria

Felnibirodalom kerékhotellel
  • Felnibirodalom kerékhotellel
  • Felnibirodalom kerékhotellel

Hirdetés