Hirdetés

Fürdőruha divat 2019

Google Plus

A tavalyi nyár minimalista törekvéseihez képest - pasztelles árnyalatok, fekete-fehér vagy tengerészkék - fehér kontrasztok, a klasszikus egyrészesek reneszánsza - idén kedvükre tobzódhatnak a hölgyek a színek, fazonok, extrém anyagok és minták változatosságában. Minden eddiginél merészebb, nőiesebb és vadabb az idei strandszezon fürdőruha divatja. A tervezők a sokféleség és a sokszínűség jegyében egyaránt gondoltak a nőies, a sportos vagy éppen a klasszikus, visszafogott fazonok kedvelőire. 2019-ben egyaránt hódítanak a hosszú derekú bugyik, a rojtos, fodros, horgolt bikinik, a pöttyös, csíkos, leopárd minták, a hímzett, horgolt, keresztpántos megoldások.  Visszatér a 90-as évek vonalvezetése, a Baywatch sztárjai, kiváltképpen Pamela Anderson által meghonosított magasan szabott bugyi, de éppúgy trendinek számítanak a bugyirésszel rendelkező egyrészes fürdőruhák. A merevítőpántos bikinifelsők és a deréköv a retro vonalat képviselik. A szezon divatszíne a korall. A vízparton abszolút telitalálatnak számító szín mögött környezettudatos filozófia áll, hogy egy fontos társadalmi problémára, a korallzátonyok pusztulására hívja fel a figyelmet.

Újdonság a korábban harisnyaként, majd pedig zokniként viselt necc stílus. A necc anyagú bikini különlegessége, hogy jóformán semmit sem takar, de gyakorlatilag mindenki szemügyre veheti a legnemesebb testrészeket. A brit sorozatsztár, Arianna Ajtar a közösségi portálokon komoly nézettségre tett szert kétrészes necc fürdőruha szettjeivel. Bevállalós hölgyeknek, lehetőleg tökéletes alkattal kiváló választás a testen tekergő pántokból komponált kétrészes vagy az oldal pántokkal egyben tartott egyrészes. A különlegesség kedvelőinek ideális a félvállas fürdőruha, ami a felsőrészre helyezi a hangsúlyt, az egyrészesek esetében igazi dívás megjelenést kölcsönöz. Az aszimmetrikus szabású féloldalas bikinik arányos testalkatú hölgyeknek ajánlottak. Két- és egyrészes fürdőruhában is hódítanak a cikk-cakkos vonalak. Napozásra, lebarnulásra nem igazán alkalmasak, divatos vízparti öltözéknek viszont tökéletesen megfelelnek. Az extrafehér bőrű hölgyek számára izgalmas megoldás, hogy feldobják vele a strandszettjüket. 

Az átlagos megjelenéstől kitűnni vágyókra gondoltak a tervezők, amikor a visszahozták a köztudatba a mély nyakkivágást, ami idén nyáron egyrészes, bikini és trikini formában is hódit.  Az extra mélyen kivágott darabok kis mellek esetén trükkös formakialakítással és színnel adnak kedvező látványt, a nagy mellűeknél kérdéses, hogy a felsőrész mennyit takar az idomokból. A szezon nagy befutójának számít a magas bugyi és fűzős felső párosítás, és hogy még trendibb legyen, lehetőleg két különböző színben.

Több évtizedig tartotta magát az a nézet, hogy a kétrészes fürdőruha lehet csak szexi. Manapság már megdőlt ez a teória. Az egyrészes fürdőruhák alaposan kinőttek az úszódressz kategóriából.  A test nagy részét már alapból is fedetlenül hagyó bikini idén komoly versenytársra lel a köldökig kivágott egyrészes fürdőruhával. A Resort idei kollekciójában legalább annyi a szexi egyrészes, mint a szexi kétrészes. A magas derekú bugyival kombinált bikinik soha nem mennek ki a divatból. A tervezők idén is gondoltak azokra, akik laposítani szeretnék a hasukat, a derékhurkáikat sem szeretnék megmutatni. Erre szolgál a pin-up fazon, ami egyaránt jól áll telt és fiús, oszlop alkatúaknak.

Az egyik izgalmas újdonság az idei fürdőruha trendek között a ráncolt, sztreccses pamutanyag használata bikiniknél és egyrészeseként egyaránt.  Itt elsősorban a textúrára helyeződik a hangsúly, amely már önmagában magára vonja a tekintetet. Emellett egy új anyag indul hódító útjára a tavalyi farmeranyagot utánzatok után, méghozzá a bársony. A medence partján extra látvány a nyárias hangulatot árasztó zöld, sárga, kék színű bársony bikini. Ehhez társul egy másik idei trend: a kihangsúlyozott merevítő vonal a bikini felsőn.  Komfortos viselet különösen fürdés után a fémövvel, karikával díszített bikini felső, ami a 80-as évek divatját idézi. Virágmintával különösen jól néz ki. Az öves megoldások esetén érdemes figyelembe venni a testalkat típusokat. Tény, hogy látványosak, derekat „csinálnak”. Az atletikus alkat számára tökéletes választás egy öves fürdőruha, mert lágyabbá teszi sziluettet, és kiemeli a derekat. Homokóra alkatúak is bátran viselhetik az övet. A körte alkatúaknál is kiemeli a karcsú derekat az öv, de nem árt ügyelni arra, hogy a felső testtájékra vonják a figyelmet mintákkal, színekkel, fodrokkal. Az eper alkatúaknál épp fordítva van: széles válluk miatt nekik az alsó testtájékra kell vonniuk a figyelmet nagy mintákkal, rojtokkal, fodrokkal. Az alma alkatú hölgyeknél a sziluett legkarcsúbb pontja a mell alatti rész, nekik a húzott fürdőruha viselete ajánlott az öv helyett.

Változatlan népszerűségnek örvend a fürdőruha divatban is a leopárd, a vadmacska minta. Egyszerre nőies, extravagáns, persze a fazontól is függ, hogy mennyire kihívó egy ilyen állatmintás darab. Napbarnított bőrön remekül mutat. Az állatmintákat nem kedvelő hölgyeknek, akik szeretik a nőies motívumokat, tökéletes választás a hímzett fürdőruha. Nem kétséges, hogy magára vonja a tekintetet. Elsősorban a virágminták hódítanak idén a hímzésekben. Tavaly óta nemcsak a kifutókat hódították meg a fodrok, de a fürdőruha divatba is hamar beszivárogtak. Azon kívül, hogy finom nőiességet, bájt kölcsönöz a viselőjének, hasznosak is: nagyíthatják optikailag a melleket, takarhatják a hasi zsírpárnákat, kihangsúlyozhatják a csípő vonalát, kinek-kinek alkata szerint.

A klasszikus fekete szín teljesen eltűnt az idei nyár fürdőruha divatjából, a rikító neonszínek is lassan kimennek a trendből. Ezzel szemben a fémesen csillogó ezüst- és aranyszettek a legtöbb kollekcióban helyet kapnak javarészt szexi fazonokkal párosítva. Közülük is a legkedveltebb a magasan kivágott Baywatch-fazon. Egybeszabott fürdőruháknál a szeméremdombot épp csak takaró bikini alsó anyaga nem ritkán egyből a mellet takaró rész pántjaként fut tovább.

Szentgyörgyi Rita

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek

Fürdőruha divat 2019Fürdőruha divat 2019Fürdőruha divat 2019Fürdőruha divat 2019Fürdőruha divat 2019Fürdőruha divat 2019Fürdőruha divat 2019Fürdőruha divat 2019Fürdőruha divat 2019Fürdőruha divat 2019Fürdőruha divat 2019Fürdőruha divat 2019Fürdőruha divat 2019

Google Plus

Galéria

Fürdőruha divat 2019
 • Fürdőruha divat 2019
 • Fürdőruha divat 2019
 • Fürdőruha divat 2019
 • Fürdőruha divat 2019
 • Fürdőruha divat 2019
 • Fürdőruha divat 2019
 • Fürdőruha divat 2019
 • Fürdőruha divat 2019
 • Fürdőruha divat 2019
 • Fürdőruha divat 2019
 • Fürdőruha divat 2019
 • Fürdőruha divat 2019
 • Fürdőruha divat 2019

Hirdetés