Hirdetés

Klasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánsza

Google Plus

Örülhetnek azok a hölgyek, akik szeretnek szőrmekabátba burkolózni. Az idei télen reneszánszukat élik a szőrme-, irha- és bőrkabátok. A klasszikus, elegáns fazonok mellett széles választékban találunk szemrevaló sportosabb, hétköznapi darabokat is.

A szőrmedivat feltérképezését Tapolcán, Nóvéné Osváth Olga üzletében, az Olga Bőr és Szőrme Szalonban kezdjük. A tulajdonos hölgy 1989 óta működteti családi vállalkozását, így széles tapasztalatokkal bír a szőrmék készítéséről és viselésük módját illetően egyaránt. A szűcsmesterséget testvérével együtt, bátyja unszolására tanulta ki, majd sokévi szorgos munka eredményeként, a kezdeti 10 négyzetméteres üzlethelyiségét és műhelyét kinőve, ma már 160 négyzetméterenen árulja saját készítésű és más tervezők munkáit egyaránt. Kedvencei a klasszikusan elegáns darabok, melyeket nercből, perzsából és pézsmából készít a legszívesebben.

Az idei szezon egyik legnagyobb újítása a különféle színek megjelenése a szőrme-, irha- és bőrkabátoknál. Az üzletben széles választékban találkozunk a legkülönfélébb színekben pompázó bőrkabátokkal. Nagyon kelendőek a paprika piros, sárga, és a zöld különböző árnyalataiban fellelhető darabok. Akitől pedig nem áll távol egy kis extravagancia, gyönyörű, aranyszínű kabátot is választhat. A színes bundák tekintetében a tulajdonos hölgy szerint megfontolandó egy-egy ilyen darab vásárlása, és leginkább azoknak ajánlott, akik megengedhetik maguknak, hogy kövessék a gyorsan változó divatot a nemes szőrből készült kabátok terén is.

Olga asszony a klasszikusan elegáns darabok híve, amelyek leginkább letisztult földszínekben pompáznak. A klasszikus azonban cseppet sem jelenti azt, hogy a kabátoknak ne volna játékosságuk. A textil- és bőrkabátok választékában több olyan modellt találunk, melyek levehető szőrmegallérral, ujjrátéttel készülnek. Ezeket olyan hölgyek is szívesen választják, akik úgy érzik, az egyéniségükhöz nem illene egy hosszabb, teljes szőrméből készült bunda. Több kabát készül kigombolható belső szőrmebéléssel, így ősztől egészen kora tavaszig bátran viselhetőek, az időjárásnak megfelelően átalakítva. A sportosabb, rövid fazonú szőrmekabátok gyakran kapnak bőrből készített zsebeket, tovább fokozva egyediségüket.

A fazonok tekintetében továbbra is hódít az egyenes vonalú, lefelé enyhén bővülő szőrmekabát, ezek közül is leginkább a rövid szőrből készülő darabok. Jó hír, hogy ezek minden alakon jól mutatnak, és a hétköznapi viseléssel járó viszontagságokat is jól tűrik. A tulajdonos hölgy tapasztalata szerint a klasszikus fazon mellett, egyre többen keresik a karcsúsított bundákat, ő ezek közül az enyhén karcsúsított modelleket ajánlja leginkább. A nerc, perzsa, pézsma szőrméből készült bundák mellett a rexnyúlból készült selymes tapintású szőrmék is nagyon elterjedtek. Nem hagyja érintetlenül a szőrmedivatot a mindent meghódító poncsóőrület sem, meseszép nercből és nercfejből készült darabok közül válogathatunk. Kifejezetten praktikusak, hiszen gyorsan fel-levehetők, és melyik szerelést ne dobna fel, egy csodás nercponcsó?

A szőrmeviselés szokásait illetően egyre inkább elterjed az a nézet, hogy a mindennapokban is bátran hordjuk ezeket a gyönyörű darabokat, és ne rejtegessük őket a szekrények mélyén különleges alkalmakra várva. A mai modern nő igényeinek megfelelően az új hitvallás, hogy „a kabát van értünk, és nem mi a kabátért.” Ezt az irányzatot követve, a klasszikus földig érő fazonok mellett egyre több kabátot készítenek térd fölé érő hosszal, illetve rövidke dzseki formájában, hogy kényelmesen viselhessük autózáshoz, lépcsőzéshez, vásárláshoz. A szőrmeviselés divatjára is igaz a „minden mindennel viselhető” divatirányzat. A stylistok is egyre inkább arra buzdítják a vásárlókat, hogy bátran viseljék a szőrméket farmerrel, tornacipővel kombinálva az egyedi, sikkes megjelenés kedvéért.

Annak sem kell elkeserednie, aki az üzletben található modellek közül esetleg nem talál elképzelésének megfelelőt. Olga szalonjában egyéni igények alapján, méretre is készítenek bőr-, irha- és szőrmebundákat. A kiváló minőségű alapanyagokat a szűcs hölgy saját maga válogatja és szerzi be, ezzel biztosítva, hogy kezei közül a legjobb minőség kerüljön ki. Ilyenkor Olga asszony hosszasan elbeszélget a vásárlóval, hogy közelebbről is megismerje személyiségét, és közösen álmodják meg a legmegfelelőbb kreációt. Végül megjelenésünket megkoronázva hosszan válogathatunk a különféle nerc-, róka-, irha- és bőrsapkák, fülvédők, szőrmesálak, bőrből készült kesztyűk, táskák között.

A hölgyvásárlók mellett az urak is megtalálják a számukra leginkább megfelelő darabot a különböző irhából és bőrből készült kabátok között. A klasszikus irányzatot kereső uraknál továbbra is tartja magát a húzott derekú, autós fazonú bőrkabát, mely alá még könnyedén felvehető egy zakó, míg a fiatalabb korosztály a sportos, letűzött, állógalléros darabok közül válogathat.

Képek

Klasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánszaKlasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánszaKlasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánszaKlasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánszaKlasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánszaKlasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánszaKlasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánszaKlasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánszaKlasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánsza

Google Plus

Galéria

Klasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánsza
  • Klasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánsza
  • Klasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánsza
  • Klasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánsza
  • Klasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánsza
  • Klasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánsza
  • Klasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánsza
  • Klasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánsza
  • Klasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánsza
  • Klasszikusok újragondolva – szőrmék reneszánsza

Hirdetés