Hirdetés

Léber Barbara lenyűgöző 2018-as esküvői kollekciója

Google Plus

Mottó: „Minden nőben van valami különleges, amit lehet és kell is hangsúlyozni”

Sok kislány álma, hogy ifjú hölgyként földig érő fehér ruhában vonulhasson az oltár elé szíve hercegével. Az meg már tényleg a vágyak netovábbja, hogy Léber Barbara szalonjából kerüljön ki a csodás esküvői ruha.   Ez estben még az sem jelentene gondot a menyasszonynak, ha nem feltétlenül hosszú, és nem is hófehér lenne, ugyanis a világhírű divattervező ruháiban éppen az a jó, hogy rendkívül extravagánsak. Léber Barbara idei esküvői kapszulakollekciói színükben is formájukban is eltérnek az átlagostól.

A tervezőnő sohasem az aktuális trendekhez, hanem a saját vízióihoz és igényes vevői elképzeléseihez alkalmazkodva alkotja meg kollekcióit. A Léber Barbara Haute Couture Szalonban a 2018-as esküvői szezonra több kapszulakollekció is készül. Az egyikre a visszafogott színvilág – halvány bézs, ezüstös csillogás – és a különböző szoknyahosszak a jellemzőek: a klasszikus hosszú szoknya mellett felbukkan a rövid is, és levehető elem alkalmazásával akár a hosszú fazonból egy mozdulattal rövid varázsolható. A másik tendencia a klasszikus fehér színű ruhán diszkréten megcsillanó ékkövek, és az áttetsző hatás, amelyen finoman átsejlik a test vonala.

„Jellemzően jobban szeretek kapszulakollekciót készíteni, mert így mindig izgalmas marad a tervezés.  Az egyes modelleket a mindennapi munkám során a megrendelő személyiségéhez alakítom, és természetesen figyelembe veszem a kívánságait a szín és az anyagstruktúra kiválasztásakor – mesél munkája részleteiről a tervezőnő. – Mindig az intuícióimnak megfelelően alkotok. Szívesen utazunk, és a kalandozásaink során szerzett impressziók, és a természetbe belesimuló pilisi otthonunk nyújtotta nyugalom egyaránt inspirálnak a munkám során. Ezekből a benyomásokból merítem az ihletet a ruhák tervezése során, nincs szükségem külső információkra, trend-előjelzésekre.”

 

A tervezés során Léber Barbaránál két metódus működik. A kollekció megalkotása közben szárnyaló fantáziájának enged, míg a személyre szabott ruhák készítésekor a vevő igényeire koncentrál. A tervezőnő nem korosztályokban gondolkodik egy-egy kollekció vagy ruhadarab kapcsán. Szerinte a nőknek nem kell automatikusan a koruk alapján meghatározni magukat: „A nőiesség a lényeg, ami független attól, hogy ki hányadik évét tapossa. Az önmagukkal tisztában lévő nők a célközönségem." 

Léber Barbara kedvenc anyagai a csipke, a szatén, a shantung, de a hernyóselyem legalább olyan közel áll a szívéhez. „Szalonomban olyan öltözékek készülnek, amelyek kiemelik viselőjük karakterét. Ruháim megalkotásakor arra törekszem, hogy a figyelmet a viselőjére tereljem” – vallja Barbara, aki a minőség mellett a harmóniára fókuszál a kollekciók létrehozása során, valamint arra, hogy jól érezzük magunkat abban a ruhában, amit ránk álmodott.

Puskás Kati

Majd két évtizedes sikertörténet

A modellalkatú, szőke divattervező hölgy 1994-ben végzett az Iparművészeti Egyetem ruhatervező szakán, majd az UIB egyetem ösztöndíjasaként Spanyolországban bontogatta szárnyait. Első, önálló szalonját 1999 telén nyitotta Budapesten. Egyedi, stílusos, olykor merész kollekcióit hazai és külföldi sztárok is szívesen viselik. A már külföldön is népszerű márka hazai üzletében hagyományos és prémium kategóriás ruhákat is kínál.

Esküvői, alkalmi ruha szalon: www.leberbarbara.hu.

 

Képek

Léber Barbara lenyűgöző 2018-as esküvői kollekciójaLéber Barbara lenyűgöző 2018-as esküvői kollekciójaLéber Barbara lenyűgöző 2018-as esküvői kollekciójaLéber Barbara lenyűgöző 2018-as esküvői kollekciójaLéber Barbara lenyűgöző 2018-as esküvői kollekciója

Google Plus

Galéria

Léber Barbara lenyűgöző 2018-as esküvői kollekciója
  • Léber Barbara lenyűgöző 2018-as esküvői kollekciója
  • Léber Barbara lenyűgöző 2018-as esküvői kollekciója
  • Léber Barbara lenyűgöző 2018-as esküvői kollekciója
  • Léber Barbara lenyűgöző 2018-as esküvői kollekciója
  • Léber Barbara lenyűgöző 2018-as esküvői kollekciója

Hirdetés