Hirdetés

Kastélyhotel Parádsasváron

Google Plus

A honfoglalás tájékán a Kápolnától Parádsasvárig terjedő földterület az Aba nemzetségből származó Debrői családé volt. Sok nemesi család, köztük a Rákócziak, Orczyk és Grassalkovichok is éltek hosszabb rövidebb ideig a birtokon. A Károlyi család tulajdonába a Debrői birtok 1846-ban került. Károlyi György 1876-82-ig Ybl Miklóssal terveztette és építtette meg a kastélyszállót. Károlyi György egyébként az épületet feleségének, Zichy Karolinnak szánta, aki 1903-ig élt a kastélyhotelben, aminek ő adta a Sasvár nevet. Károlyi György után unokája, Károlyi Mihály lett az uradalom tulajdonosa. Felesége, Andrássy Katinka - a Vörös Grófnő - kedvelte a vidéki életformát. Akkoriban a kastélyt a „Duzzogó” jelzővel illették, mert a legendák szerint a grófnő mindig ide bújt el, ha összeveszett a férjével.  A tanácsköztársaság után az állam eltulajdonította a birtokot a Károlyiaktól, akik csak a második világháború végén kapták vissza két évre egykori birodalmukat. A szocializmus idején gyermeküdültetésre használták. Az elmúlt évtizedben ismét magántulajdonba került. 1996-ban vásárolták meg az épületet, és a körülötte elterülő parkot, amely a felújítás után, 1998 decemberétől áll nyitva az igényes utazók számára.

A vendégek három épületszárny közül választhatnak, amelyeket föld alatti folyosó is összeköt. A Renaissance szárny a három szárny közül a legexkluzívabb, mely elegáns lakosztályaival a legkülönlegesebb igényeket is kielégíti. A négyszintes toronyrészben található a Monarchia terem, a Millennium terem, a Sala Terrena szalon, a Károlyi szalon, az Ybl szalon, a Geraldine szalon, és a Bellevue kilátó. Az épület berendezési tárgyai dióbarna árnyalatúak, és a szárny nevéhez méltó eleganciát tükrözik. Az épületrészt biedermeier, és empire stílusú bútorokkal rendeztük be. A Rendez-vouse nyolc szobája a nászutasok és a szerelmes utazók számára biztosíthat maradandó emléket. A Romantique szárnyban pedig családok, rendezvények, tréningek résztvevői számára nyújtunk ideális pihenési lehetőséget.

A kastély étterme országos hírű konyhával rendelkezik. Nagy Attila kétszeres Gault&Millaut első helyezésű séf remekeit, a magyar, az olasz és a francia konyha elemeit feldolgozva, minden étkezés alkalmával megismerhetik Vendégeink. A kikapcsolódást ingyenesen használható bowling, biliárd, wellness teszi teljessé. Nyári időszakban kültéri medence, tenisz-, röplabda- és kosárlabdapálya áll a vendégek rendelkezésére. 

www.khs.hu

Képek

Kastélyhotel ParádsasváronKastélyhotel ParádsasváronKastélyhotel ParádsasváronKastélyhotel ParádsasváronKastélyhotel ParádsasváronKastélyhotel Parádsasváron

Google Plus

Galéria

Kastélyhotel Parádsasváron
  • Kastélyhotel Parádsasváron
  • Kastélyhotel Parádsasváron
  • Kastélyhotel Parádsasváron
  • Kastélyhotel Parádsasváron
  • Kastélyhotel Parádsasváron
  • Kastélyhotel Parádsasváron

Hirdetés