Hirdetés

Kleopátra 25 millióval kecsegtet!

Google Plus

Június elsejétől tovább gazdagodott a Fortuna kínálta nyerési lehetőségek sora: új sorsjeggyel bővült a Szerencsejáték Zrt. kínálata, méghozzá a Kleopátra kincsével!

Nem véletlenül lett Kleopátra névadója a lottótársaság új sorsjegyének. Alakja tudniillik egyben tökéletes megtestesítője a rejtélyességnek, a titokzatosságnak, mindannak, amit az emberiség amúgy egyetemes nagy játékaiban is szeretünk. Így a sorsjegyekben is…

Ha már sors, jegyezzük meg: Kleopátra titkai azért is rendkívüliek, mert többnek a nyitjára máig nem jött rá senki, legalább is életének számos eseményét övezi igazi rejtély. Például halálának valódi körülményeit sem ismerjük mai napig, így továbbra is él a legenda, amely szerint kígyómarás áldozata lett. Sírhelyét sem lelték meg ezidáig, bár sokan és sokszor kutattak utána.

Most viszont ismerkedjünk meg néhány izgalmas ténnyel a világ egyik legkülönlegesebb uralkodónőjének életéből!

5+1 érdekesség, amely kevésbé tudott Egyiptom királynőjéről:

  1. Egyiptom legismertebb női uralkodója a makedón Nagy Sándor egyik hadvezérét tartotta felmenőjének. Eszerint pedig a Ptolemaiosz-család sarjaként valójában görög származásúnak tekintendő. Művelt és magával ragadó egyéniség volt, aki több nyelven beszélt, járatos volt a matematikában, a filozófiában, az irodalomban, könyveket is írt.
  2. Trónra jutása akár a Trónok harca sorozatot is idézhetné: családi viszályok és véres küzdelmek övezik hatalomra kerülését. Apja halála után Egyiptomban átmenetileg együtt uralkodott 12 éves testvérével, aki viszont néhány év múlva „rejtélyesen” elhunyt…
  3. Igazi divatdiktátornak számított, szűkebb és tágabb környezetét egyként erőteljesen befolyásoló személyiség volt, aki kora, de az egész ókor – mai megközelítésben - első celebjévé vált. A római arisztokrácia körében divatot teremtett frizurájával, keleties stílusával. Szépségápolási titkait, köztük a tán legismertebbet – a szamártejes-mézes fürdőét – napjainkban is „másolják" a legnagyobb kozmetikai cégek.
  4. Szerelmi élete birodalmak sorsára volt hatással. Az ókori Róma két legbefolyásosabb politikusát is meghódította. A krónikák szerint Julius Caesar, majd Antonius is pillanatok alatt vált végzetesen a rabjává, előbbinek egy, utóbbinak három gyermeket szült.
  5. A csábítás, a fortély, az akkori szépségideál megtestesítője, akinek nemcsak női kisugárzása volt legendás: rendkívül okos nőnek és politikusnak tartották még ellenségei is.

+1. Örök ikon, aki számos művészt megihletett: megannyi festő, szobrász, fantáziáját mozgatta meg, híres drámák állítottak neki emléket. Az életét bemutató alkotások közül is legendásnak számít az az 1963-as film, amely Liz Taylor és Richard Burton főszereplésével készült, és minden idők legdrágább hollywoodi produkciójának számít mind a mai napig.

Kleopátra kincse most 25 milliós nyereménnyel vár mindenkit!

Új sorsjeggyel bővült a Szerencsejáték Zrt. kínálata: a 10 játékot kínáló Kleopátra kincsével most akár 25 millió forintot is nyerhet! A lottótársaság legújabb, 500 forintos sorsjegye a nagy népszerűségnek örvendő Fáraók kincse sorsjegyhez hasonlóan ismét az ókori piramisok és fáraók világát idézi. A 25 milliós jackpot mellett a szerencsevadászokat ráadásul 5 darab 5 millió forintos nyeremény is várja... Tegye próbára Ön is a szerencséjét! Üsse meg a főnyereményt, vagy gazdagodjon milliós, százezres nyereményekkel: ha pedig a szerencse kegyeibe fogadja, akár egzotikus útra is indulhat és bebarangolhatja – családjával, barátaival, barátnőivel - az ókori Egyiptom legismertebb nevezetességeit! Egy nagyobb nyereményből akár egy értékesebb ékszerrel is gazdagodhat... Hiszen nincs az a nő, akinek ne állna jól egy kis szerencse!

Képek

Kleopátra 25 millióval kecsegtet!Kleopátra 25 millióval kecsegtet!Kleopátra 25 millióval kecsegtet!Kleopátra 25 millióval kecsegtet!

Google Plus

Galéria

Kleopátra 25 millióval kecsegtet!
  • Kleopátra 25 millióval kecsegtet!
  • Kleopátra 25 millióval kecsegtet!
  • Kleopátra 25 millióval kecsegtet!
  • Kleopátra 25 millióval kecsegtet!

Hirdetés