Hirdetés

Sokmozgásos Aligátor

Google Plus

Az Aligátor Úszóiskola múltja 1990-re nyúlik vissza. Tulajdonosa és vezetője Hajós Gyula, az első magyar, aki átúszta. a La Manche csatornát. Az edzőként is bizonyító egykori hosszútávúszó sikeres módszerével ez idő alatt több ezer gyerek sajátította el az úszás alapjait.

A XVI. kerület uszodáiban (Erzsébetliget, Újszász u. 106-108. és Szentmihály, Segesvár utca 26.) a mai kor igényeinek megfelelő, korszerű, kulturált körülmények között zajlik a gyermekek oktatása a tanmedencében, illetve a nagymedencében, 6 x 25 m-es pályákon. Úszóiskolánk e két helyszínen áll a kerületi óvodák, iskolák – és a szabad kapacitás függvényében a vonzáskörzetben működő oktatási intézmények – rendelkezésére. A szolgáltatás igénybevételére hétköznapokon 8.00–16.00 óra között van lehetőség, szükség esetén a csoportok részére autóbuszt biztosítunk.

Foglalkozásainkon a célzott oktatást játékba ágyazzuk, aminek főként a vízhez szoktatás fázisában van nagy jelentősége. A gyermekek kortárs közösségben, csoportokban, de egyénre szabott módszerekkel és ütemezéssel tanulnak úszni. Minden kisgyerek a képességeinek, igényeinek, tudásszintjének megfelelő oktatásban részesül.

Képzett oktatóink a hangsúlyt nem a teljesítményre, hanem a sikerélményre helyezik. A legfőbb cél az, hogy a gyerekek szeressenek úszni, könnyedén és aktívan, játszva és magabiztosan sajátítsák el a tudást. Szeretnénk tartósan kialakítani bennük a belső motivációt, az egészséges életmódra való igényt.

Új elemként bevezettük a sokmozgásos oktatást, mert szükségesnek éreztük (életkortól függetlenül) a gyermekek fizikai képzésének elkezdését már a tanfolyamok 4-5. óráján. Tapasztalva, hogy sokan már a tanóra 15-20. percében, egyszerű mozdulatok végrehajtásától is lihegnek, nyilvánvaló lett számunkra, hogy a gyermekek életmódjának megváltozása rendkívül kedvezőtlenül hatott a fizikai állapotukra, keringésünkre és tüdőkapacitásukra. A bevezetett új rendszer hatására tanítványaink magabiztosabbak és bátrabbak lettek, aminek következtében félelemérzet nélkül tudjuk őket átvinni a mélyvizes oktatásra.

A nálunk tanuló gyermekek évente két alkalommal, több korosztályban, házi úszóversenyek keretében mérhetik össze tudásukat. A versenyek az évek során valóságos gálává nőtték ki magukat

2010-ben megalapítottuk Úszó Szakosztályunkat, melynek elsődleges célja az egészséges életmódra való nevelés és az egész életen át tartó gyakorlás.

Képek

Sokmozgásos AligátorSokmozgásos AligátorSokmozgásos AligátorSokmozgásos Aligátor

Google Plus

Galéria

Sokmozgásos Aligátor
  • Sokmozgásos Aligátor
  • Sokmozgásos Aligátor
  • Sokmozgásos Aligátor
  • Sokmozgásos Aligátor

Hirdetés