Hirdetés

Abacus-ízek

Google Plus

Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek őszi receptajánlata.

Bőrén sült balatoni fogasfilé kapros rákraguval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.20 kg balatoni fogasfilé
  • 0.20 kg vöröshagyma
  • 0.10 kg paprika
  • 0.10 kg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 0.05 kg pirospaprika por
  • 0.03 kg só
  • 1 csomag kapor
  • 0.40 kg garnélarák farok
  • 0.50 kg burgonya
  • 0.5 dl étolaj
  • 2 dkg finomliszt

A fogasfiléket megtisztítjuk az esetleges halpikkelyektől, ezt követően besózzuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd 1 dl vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, 15 percig főzzük, majd összeturmixoljuk. Miután krémes állagot kaptunk, ismét higítjuk 1 dl vízzel, s kb. 5 percig főzzük. A tejfölt először liszttel, majd a meleg mártásunk felével keverőtálban simára keverjük. Ezt követően visszaöntjük a tűzhelyen lévő meleg mártásba, belehelyezzük a garnélarákokat, majd friss kaporral megszórva 2 percig főzzük. Az elkészült mártást félretesszük, közben a besózott halakat olívaolajon megsütjük, a burgonyákat megpucoljuk és sós vízben puhára főzzük. Az elkészült halfiléket a főtt burgonyakörettel tányérra helyezzük, végül pedig a mártást is a ropogósra sütött halak mellé szervírozzuk.

Argentin bélszínsteak kókusztejes zöldségekkel, kuszkusszal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0.80 kg argentin marhabélszín
  • 0.20 kg kelkáposzta
  • 0.10 kg sárgarépa
  • 0.10 kg laskagomba
  • 0.10 kg újhagyma
  • 0.10 kg héjas cukorborsó
  • 250 ml kókusztej
  • 0.05 kg currypaszta
  • 0.02 kg currypor
  • 0.02 kg finom só
  • 0.40 kg kuszkusz
  • 1 db lime

A marhabélszínt négy 20 dkg-os steakre vágjuk, sóval-borssal befűszerezzük. A kókusztejet 2 dl húslevessel együtt egy lábasba öntjük, majd felforraljuk. Ezt követően hozzáadjuk a currypasztát, curryport, 1 db lime levét, végül a héját is belereszeljük. Ha vékony csíkokra vágtuk a zöldségeket, belehelyezzük a curryszószba, 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről és pihentetjük. A kuszkuszt 6 dl forrásban lévő sós vízben 3 perc alatt készre főzzük, s lefedjük. Tányérra helyezzük a curryszószt, tetején a tetszőleges módon megsütött marhasteakekkel, mellé pedig kuszkuszt tálalunk.

Képek

Abacus-ízekAbacus-ízek

Google Plus

Galéria

Abacus-ízek
  • Abacus-ízek
  • Abacus-ízek

Hirdetés