Hirdetés

Deka Union

Google Plus

A Deka Union Kft. 2009-ben, családi vállalkozásként alakult Dékány Ferenc és fia, Dékány Attila által. A vállalkozás húsipari termékek, főként kolbászok, májas áruk és disznósajtok gyártásával és kereskedelmével foglalkozik.

Az alapító Dékány Ferenc egész életében a húsiparban dolgozott. A Gyulai Húskombinátban 35 évig, ezután 13 éven át a Csabahús Kft. ügyvezető igazgatója volt. Később úgy döntött, hogy a fiának egy családi vállalkozás keretében adja át az elmúlt 50 év kolbászgyártási tapasztalatát, ezért közösen megalapították a Deka Union Kft.-t. Dékány Ferenc eddigi munkássága során 15 termékével átvehette a Magyar Termék Nagydíjat és a tavalyi évben megkapta a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életmű-Díját, részesült Kiváló Magyar Termék díjban, az Ipari és Kereskedelmi Kamara különdíjában, Minőség Háza fődíjban, Újdonságdíjban, valamint Újhelyi Imre-díjban. Emellett több egyéb elismerést is kiérdemelt. Békéscsaba városa pedig Életmű díjban részesítette a kolbászkészítés hagyományai iránti elkötelezettségéért. Nevéhez fűződik még, hogy a Gyulai és a Csabai kolbászok az Európai Unió földrajzi oltalommal védett élelmiszerei közé kerültek.

Az idei évben a Deka Union Kft. Címeres füstölt májas terméke elnyerte a 19. Magyar Termék Nagydíj pályázaton a kitüntetést.

A májasok gyártásában a Gyulai Húskombinát úttörő szerepet játszott, mert 1982-ben Dékány Ferencet Németországba, Weinheimbe küldték egy bélgyártó üzembe, ahol egy kísérleti laboratóriumban a közös gazdasági cél elérése érdekében átadták a májas készítés titkait, mert abban az időben még nagyon kevés májas féleség volt a magyar piacon. 1983-ban elindult az Aranymájas gyártása, amely nevét a csomagolásról kapta, az aranyszínű műbélről. A terméknek hatalmas sikere volt. A rendszerváltás után az értékesítés ezen módja megszűnt és a termék is új csomagolásba került, a Gyula Májas nevet kapta. A termék nagyon sikeres lett és az egész országban megismerték.

Cégünk a Deka Union Kft. azon felbuzdulva, hogy nagyon sokféle májas található a piacon és miután Dékány Ferenc tulajdonosnak sok munkája van az Aranymájas és Gyula Májas sikerében, ezért az Aranymájas alapjait megtartva és ötvözve a falusi-, úgynevezett darált májas ízvilágával megalkottuk a Címeres füstölt májast. A termék füsttel tartósítva és  ezzel ízt is nyerve, vöröshagymával és tisztán sertésmájból elkészítve adja ezt a különleges árut. A benne levő 44% májnak a fele májpép formájában, a másik fele pedig előfőzés után darabosan kerül a májasba, emiatt mondható a termék a paraszt májas és az Aranymájas ötvözetének. A kísérleti gyártások 2015-ben kezdődtek és azóta a termék már sikeresen szerepel a piacon.

Képek

Deka UnionDeka Union

Google Plus

Galéria

Deka Union
  • Deka Union
  • Deka Union

Hirdetés