Hirdetés

Tóth Ferenc tavaszi friss receptajánlata

Google Plus

Zelleres burgonyasaláta füstölt pisztránggal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,08 kg kesudió
  • 0,40 kg burgonya
  • 0,20 kg zeller
  • 0,10 kg articsókakonzerv /4 db/
  • 1 db piros alma
  • 2 dl majonéz
  • 0,05 friss torma
  • 25 kg füstölt pisztráng
  • 0,01 dkg só
  • 0,02 dkg porcukor
  • 0,03 cl fehérbor

A négy szelet füstölt pisztrángot egy-egy tányérra helyezzük. A piros almát kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A főtt, meghámozott burgonyát és zellert – melyeket főzést követően lehűtöttünk - szintén apró kockára vágjuk, majd az almával összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a majonézt, a reszelt friss tormát és a fehérbort, majd óvatosan elkeverjük és négyfelé osztva a pisztrángokra helyezzük. Az articsókákat kétfelé vágjuk, és ezzel díszítjük a halakat. Befejezésképpen a kesudiót apróra törjük, majd minden adag pisztráng tetejét meghintjük vele.

Marhabélszín libamájmártással, fekete szezámos kelkáposztával és serpenyős hagyma rösztivel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg marhabélszín
  • 2 dl olívaolaj
  • 20 dkg libamáj
  • 3 dl tejszín
  • 2 dkg só
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 10 dkg fekete szezámmag
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya hámozva
  • 0,5 dl calvados (almapálinka)

A megtisztított bélszínt négy egyenlő - kb. 25 dkg-os - steakre vágjuk, sóval, kevés steakborssal ízesítjük. A libamájat felkockázzuk, forró serpenyőben aranybarnára sütjük. A kicsapódott zsiradékot leöntjük a libamájdarabokról, majd a hideg tejszínt és a calvadost ráöntjük, ezt követően pedig összeturmixoljuk.

A hámozott vöröshagymát és burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk az egész tojásokat, a két evőkanál lisztet, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük. Négy darab egyforma, palacsinta alakú rösztit sütünk belőle, a kelkáposztát - melyet forró vízben 4 percig forráztunk - a rösztik belső oldalára helyezzük, majd felcsavarjuk. Ezt követően fekete szezámba forgatjuk őket, majd henger alakú szeletekre vágjuk. A marhasteaket ízlés szerint megsütjük. Az elkészített libamájmártásunkat a tányérra adagoljuk, a közepébe helyezzük a megsült steaket, majd a henger alakú rösztiket köretként a steak mellé állítva tálaljuk.

Képek

Tóth Ferenc tavaszi friss receptajánlataTóth Ferenc tavaszi friss receptajánlata

Google Plus

Galéria

Tóth Ferenc tavaszi friss receptajánlata
  • Tóth Ferenc tavaszi friss receptajánlata
  • Tóth Ferenc tavaszi friss receptajánlata

Hirdetés