Hirdetés

Zila "művek"

Google Plus

Az épületet 1903-ban Szemere Miklós gróf lövő háznak szánta, ezért állrajta ma is a felirat Caput Gloriae Virtus,vagyis a legfőbb dicsőség a vitézség.1928-ig sok híres ember járt idegyakorolni vagy versenyeket nézni. Többek között ezen a lőtéren készült fel az olimpiára az 1912-ben aranyérmet szerzett dr. Prokopp Sándor. A háború után strandöltöző lett, majd a teljesen lepusztult objektumot 1998-ban Zila mester megvásárolta. Már a hétszáz négyzetméteres kávéházat,illetve több mint háromszáz vendégfogadására alkalmas éttermet varázsoltak belőle.

A tulajdonos leányáról elnevezett Krisztina cukrászda egyedülálló termékei országhatárokon kívül is ismertek. Itthon leginkább arról híres a cég, hogy négy alkalommal nyerte el "az ország tortája" címet. Az ipartestület biztatására találták ki az ország tortáját, ami akkor madártejből készült. Ezt követően már pályázatokat írtak ki, de a megmérettetés után is diadalmaskodott a cukrászat pándi meggy tortája. Ez azért is kedves a mesternek, mert a szülei innen származnak,és a vékony héjú, zamatos meggy az egyik kedvence. A 2008-tól aranykoszorús mestercukrász a cukrászok közül elsőnek kapta meg az Év gasztronómusa-díjat is. Három évi kísérletezés után született meg a Zila tortaforma család,amely világszabadalom.

A bonyolulttechnikai eszköz lényegét úgy lehetne összefoglalni, hogy egy speciális szilikonforma meg a hozzá tartozó rozsdamentes acélkarika segítségével olyan sütemények (de más ételek is, pl. kelt tészta, pástétom stb.) készíthetők, amelyek azután folyékonyöntetekkel tölthetők meg. Miskolcon például a kreatív kategóriában ezzel nyerték el a "kocsonyakirály" címet. Az étterem kínálata telis-teli van a múlt hagyományos ételeivel és a legújabb különlegességekkel is. Nagyhangsúlyt fektetnek ezek megfelelő kombinációjára, ezzel is biztosítva,hogy minden vendég találjon az igényeinek megfelelő fogásokat. A májusban nyíló teraszon a gesztenyefák árnyékában lehet csodálatos környezetben helyet foglalni. Ezzel egy időben nyílik meg a grillkonyha is. Évente több sikeres borestet, illetve gasztronómiai estet is rendeznek, ahol a nagynevűpincészetek mellett a kis kézműves borászatok is bemutatkoznak. Aki ezeket olvasván megéhezett volna, látogassa meg a Zila "műveket",egyen egy jót az étteremben, majd a desszertet válassza ki a Krisztina cukrászdában, és igyon rá egy illatos feketét a kávéházban. A pestszentlőrinci Zila kávéház és a Krisztina cukrászda, valamint étterem tipikus családi vállalkozás. Zila László mestercukrász és feltaláló vezetésével országos hírű gasztronómiai komplexum, mely sok díjat kapott az utóbbi időben(pl. Rozmaring-díj,Dobos-díj, ipartestületi védnöki tábla stb.).

Képek

Zila "művek"Zila "művek"Zila "művek"Zila "művek"Zila "művek"Zila "művek"Zila "művek"Zila "művek"Zila "művek"Zila "művek"

Google Plus

Galéria

Zila "művek"
  • Zila "művek"
  • Zila "művek"
  • Zila "művek"
  • Zila "művek"
  • Zila "művek"
  • Zila "művek"
  • Zila "művek"
  • Zila "művek"
  • Zila "művek"
  • Zila "művek"

Hirdetés