Hirdetés

A famászás sohasem volt egyszerűbb

Google Plus

Valószínűleg sok ember gyerekkori álmai között szerepelt egy lombház a kert végében. A fa ágaihoz rögzített, deszkából összeácsolt házikó, rejtekhely, felnőttek elől elzárt terület, amit csak létrán, kötélhágcsón felmászva lehet megközelíteni.

Robert McIntyre és Thor ter Kulve diplomamunkája a CanopyStair. Egy olyan moduláris csigalépcsőrendszerről van szó, ami szerszámok, szegek vagy csavarok nélkül egy nagyobb fa törzse köré erősíthető és az arra való feljutást egyszerűsíti meg, de nagyon. A lépcsőfokok szintén fából, nyírfából készültek. A lépcsőfokokat tartó gumitalpas aluszerkezetet pedig hevederekkel rögzítik a fa törzséhez. A lépcsőfokokon csúszásgátló bevonat figyel, illetve a biztonságos “fáramászás” érdekében korláttal is kiegészíthető.

Két ember 1 óra alatt bő 2 méter, 3 óra alatt 7 méter magasra felvezető környezetbarát csigalépcsőt tud építeni. A leszerelés lényegesen gyorsabb, körülbelül hatod annyi időt vesz igénybe, mint az építés. Egy 7 méter magas lépcső akár 30 perc alatt is lebontható.

Képek

A famászás sohasem volt egyszerűbb

Google Plus

Galéria

A famászás sohasem volt egyszerűbb

Hirdetés