Hirdetés

Föld alatti sörhűtővel csökkenthető a nyári villanyszámla

Google Plus

Nyáron a hideg sör kincset ér a szabadban, de mit csináljon az ember, ha nincs a közelben áramforrás, ami a hűtést biztosítja? A dánok élelmes emberek, legalábbis négy pasi Mors kisvárosból egész biztosan, ők hamar rájöttek arra, hogy mivel lehetne környezetkímélő módon enyhíteni az emberiség sörellátási gondjain.

Az eCool egy olyan különleges söradagoló hűtőberendezés, aminek a beüzemeléséhez elég a kertben egy hozzávetőleg egyméteres lyukat ásnunk, a profibbak kerti fúróval, az igazi férfiak egyszerű ásóval próbálkozhatnak, a többit pedig elintézi a természet. Abból indultak ki ugyanis, hogy a felső talajréteg átlaghőmérséklete nagyjából egy fix intervallumon belül mozog, és bár ez az érték éghajlati övezettől és évszaktól is erősen függ, mindenesetre 100 centi mélyen már a hűvös 10-15 Celsius-fokos hőmérsékleten tartható a lehűtendő áru az év nagy részében.

A 113 centi magas, 30 cm átmérőjű minipince összesen 12 kilót nyom és a behelyezés után épphogy csak kibukkan a talajfelszín fölött, mindössze egy kurblit kell párszor elforgatnunk ahhoz, hogy előjöjjön a mélyből a hűsítő nedű, majd ugyanezzel a mozdulattal az utánpótlást is betározhatjuk, végül stílszerűen egy sörkupakos fedéllel lezárhatjuk.

Képek

Föld alatti sörhűtővel csökkenthető a nyári villanyszámla

Google Plus

Galéria

Föld alatti sörhűtővel csökkenthető a nyári villanyszámla

Hirdetés