Hirdetés

Hírességek szigetei

Google Plus

A gazdagság fokmérője, a fényűzés netovábbja, vagy csak egyszerűen státuszszimbólum, hogy a világ legmenőbb hírességei, pénzmágnásai privát szigeteket vásárolnak. Manapság ezt egyre nehezebben tehetik meg, mert sok sziget természetvédelmi terület, másokat parcellákra osztottak szét, vagy éppen lakottak. A Fülöp-szigeteken például nem engedik meg a külföldieknek, hogy szigetet vegyenek. Ám egyéb nehézségek is felmerülnek: a trópusi viharoktól a szőkőárakig, a víz- és áramellátás hiányától a környezetvédők tiltakozásááig bezárólag, akik az építkezések miatt féltik a természet egyensúlyát. Ráadásul a legtöbb part túl sekélyes ahhoz, hogy a kisebb yachtoknál nagyobb vízijárművek kiköthessenek. Egyszóval az elmúlt években a gazdagok szigetvásárlási lázát sok külső tényező befolyásolja.

A maga korában a világ leggazdagabb emberének tartott Arisztotelész Onassis a Jón-tengerben fekvő, fenyvesekkel borított Skorpió szigetét vásárolta meg a görög államtól 1963-ban. Minden kényelemmel ellátott luxus pihenőhelyet varázsolt magának és legendás szerelmeinek, Maria Callasnak és Jackie Kennedy-nek. Az amerikai elnök özvegyével itt kötött házasságot, a saját és két gyermeke, Christina és Alexander földi maradványait szintén a szigeten őrzik. A görög milliárdos végrendeletében kikötötte, hogy az örökösök nem adhatják el, ha nem tudják fenntartani, az Olympic Airlines légitársaságnak kell ajándékozniuk. A hajómágnás unokája, Athina Svájcban nevelkedett, Brazíliában ment férjhez, szinte semmi kötődése nincs szülőhazájához. Ennek ellenére a családi ingatlanok és ékszerek után Skorpió szigetét is áruba bocsátotta száztíz millió euróért. A potenciális vevők között szerepelt Bill Gates, Madonna, Roman Abramovics iparmágnás, végül egy orosz milliárdos lánya, Ekaterina Ribolovleva  tulajdonába került.

Marlon Brando a Lázadás a Bountyn forgatásán nemcsak a partnernőjébe, a tahiti Taritába szeretett bele, akit feleségül vett, hanem a Csendes-óceán szigetvilágába is.  Úgy érezte, hogy Francia Polinézia maga a földi paradicsom számára. 270 ezer dollárért bérbe vette hát a Tetiaroa nevű főszigetet. A Föld egyik legszebb és legérintetlenebb vidékén, ahol Brando szinte falusias környezetben élt, ma már több mint harminc villa áll. A szigetnek van magánrepülőtere, egy kutatóállomás, és a The Brando elnevezésű luxus öko-hotel is itt található.

Családi búvóhelynek, a rajongók előli menekülésnek szánta John Lennon azt a lakatlan kis földdarabot, amit Írország partjainál 1700 fontért vett meg 1967-ben. Dorinish Island végül mégsem a legendás beatle menedéke lett, válását követően első feleségétől átadta a szigetet a brit hipsztereknek, akik több mint tíz évig tanyáztak ott. Lennon meggyilkolása után Yoko Ono 30 ezer fontért adta el az azóta természetvédelmi oltalom alá került ingatlant. Azóta a Beatles-rajongók zarándokútjának egyik állomása Dorinish Island.

A kissé zordabb égöv alatt fekvő szigetek közül a Kanada legnyugatibb tartományában, Brit Columbiában található Golf-szigetek éppúgy népszerűek a hírességek körében. Gene Hackman és Robin Williams is vásárolt magának területet. A kanadai Céline Dion pedig a québeci Iles folyón fekvő kis szigeten kereste a nyugalmat.

Az Atlanti- és a Csendes-óceán szigetvilága, a Karib- tenger gyöngyszemei igazán kapósak a sztárok világában. Trópusi paradicsom, türkizkék vízű lagúnák, a Vatu Vara dzsungellel benőtt csúcsa: Mel Gibson a Fidzsi-szigetcsoporthoz tartozó Mago szigetet birtokolja. Magánrezidenciát építtetett a 2004-ben vásárolt földdarabon, hét gyermekével és azóta elhagyott feleségével együtt a természet adta szépséget akarta élvezni. Nicolas Cage-ről az a hír járja, hogy már több alkalommal vásárolt magának szigetet. A gazdasági válság idején megvált ugyan bajorországi kastélyától, de a Bahamákon található birtokához, amit jutányos áron, mindössze 3 millió dollárért vásárolt meg, foggal-körömmel ragaszkodik. A színész a magánsziget legfőbb vonzerejét abban látja, hogy zavartalanul sétálgathat, ráadásul befektetésnek sem rossz. Hasonló véleményen van Cage híres szomszédja, Johnny Depp is, aki a Karib-tenger kalózai forgatása alatt bukkant a Bahamákon egy eladó szigetre, amit az évek során önellátóvá fejlesztett. A Little Hall's Pond Cay névre keresztelt 45 hektáros szigetnek öt különálló strandja van. Depp maga nevezte el őket, akkori felesége, Vanessa Paradis után Paradisnak, két közös gyermekük után Lily Rose-nak és Jacknek, példaképe Marlon Brando után Brandónak, míg az ötödik strand Gonzo névre hallgat a Félelem és reszketés Las Vegasban írójának, Hunter Stockton Thompsonnak a tiszteletére.

Leonardo Di Caprio, a megszállott környezetvédő Belize partjainál vásárolt egy 42 hektáros lakatlan szigetet, a Blackadore Caye-t. A Titanic hajdani sztárja saját luxusigényeinek a kiszolgálása helyett olyan negatív folyamatoknak szeretne véget vetni, mint a korallzátonyokat pusztító túlhalászás, a mangrove erdők kipusztítása, a partszakasz erodálódása. Ennek érdekében társult egy New York-i fejlesztőcéggel, hogy 2018-ig környezetbarát nyaralóhelyet alakítson ki luxusvillákkal, feszített víztükrű medencékkel. A Belize nemzetközi repülőterétől 45 perces hajóútra található szigetet eddig leginkább halászok és kutatócsoportok látogatták.

Az illuzionista David Copperfield négy szigettel is büszkélkedhet. Közülük a legnagyobb a Bahamákon található Musha Caye. 50 millió dollárért vásárolta meg, öt luxusvillát építtetett rá. A világhírű mágus üzleti érzékére vall, hogy heti 325 ezer dollárért adja bérbe a szigetet, köztük olyan hírességeknek, mint John Travolta, Oprah Winfrey.

A legismertebb privát szigetek közé tartozik a helikopterrel és hajóval is könnyen megközelíthető Necker-sziget, a brit Virgin szigetek egyike, amelynek tulajdonosa Sir Richard Branson. Roman Abramovics orosz milliárdosnak egy 70 hektáros szigete van a karibi térségben, a luxusapartmanokkal, uszodákkal, teniszpályákkal felszerelt St. Barts. Bill Gates, a Microsoft tulajdonosa hatalmas vagyonából Belize legnagyobb szigetére is jutott. 25 millió dollárért vette meg családja számára a Grand Bogue Caye-t.

Szentgyörgyi Rita

Képek

Hírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigeteiHírességek szigetei

Google Plus

Galéria

Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei
 • Hírességek szigetei

Hirdetés