Hirdetés

„Kék”-ben a Fővárosi Vízművek

Google Plus

Évekre, sőt, évtizedekre visszanyúló elképzelés valósult meg akkor, amikor az idén 150 éves Fővárosi Vízművek megvált ikonikus Váci úti irodaházától. A hetvenes évek végén épült székház már építésekor komoly vihart kavart. Az akkori pártvezetésnek is szemet szúró és a vezérigazgatónak pártfegyelmit eredményező épület ezért is nem viselhette az elegáns székház nevet. Helyette üzemviteli központként vonult be a társaság másfél évszázados történelmébe.

 

Az elmúlt 40 év pedig erősen kikezdte az épületet – mind a korszerűség, a szerkezeti megoldások, mind az állaga tekintetében.  A folyamatosan szükségessé váló javítási munkálatok és üzemeltetési költségek, az elavult nyílászárók, a rendszeresen meghibásodó gépészeti rendszerek, a balesetveszélyessé vált homlokzati elemek következtében mind gyakoribbá vált üzemzavarok miatt a létesítmény fenntartása, üzemeltetése már csak egyre nagyobb erőfeszítésekkel és növekvő költségekkel volt megoldható. Másrészről a társaságnál végrehajtott hatékonyságjavító intézkedések, az általánossá vált automatizálás eredményeként kialakult jelenlegi létszámot és működési rendet figyelembe véve a korábbi, 26 ezer négyzetméternyi alapterület helyett lényegesen kisebb, mintegy 6 ezer négyzetméteres ingatlan is elegendő a munkatársak korszerű irodai körülmények közötti elhelyezésére.

A társaság végül – kihasználva az ingatlanok értékesítésére kedvező gazdasági környezetet – korszerűtlen, magas fenntartási és üzemeltetési költségekkel járó üzemviteli központjának eladása mellett döntött, és a sikeres nyílt pályáztatást követő adásvétel már 2017 decemberében lezajlott.

Nem járt ugyanakkor sikerrel a jelenlegit felváltó üzemviteli központnak helyet adó ingatlan vételére meghirdetett pályázat. A társaság a gazdaságossági számítások alapján ennek ellenére a költözést választotta. Mivel a beérkezett ajánlatok között nem volt megfelelő, a Fővárosi Vízművek üzemviteli központjának elhelyezését átmeneti időre irodabérléssel oldja meg. 

2018. augusztus 21-től a Váci út 182. alatt, a 3-as metró Gyöngyösi utcai megállójától néhány percnyire található Blue Cube irodaház ad otthont a Fővárosi Vízművek irodáinak és a társaság központi ügyfélszolgálati irodájának is.

A 2013-as Év Irodaháza pályázat közönségdíját elnyert Blue Cube olyan modern irodaépület, amely találkozott a székhellyel szemben támasztott elvárásokkal, és az augusztus elejétől három ütemben lebonyolított költözést megelőző átalakítás és a belsőépítészeti munkák elvégzése után kellemes és korszerű munkakörülményeket biztosít a társaság közel 600 munkatársa részére. Az egyterű irodai kialakítás elősegíti a szervezeti egységek közötti együttműködést, a projekt jellegű tevékenységet, miközben a tárgyalók, a kreatív terek mind a hivatalos, mind a kötetlenebb megbeszélésekhez, ötletelésekhez nyújtanak megfelelő lehetőséget. A forma- és színvilágában is modern, lendületes berendezés is hozzájárul a jó hangulatú, alkotó légkör kialakításához.

Az újonnan létesített központi ügyfélszolgálati irodát kényelmes berendezésének, a tájékozódást és ügyintézést segítő informatikai hátterének és rendszerének köszönhetően rövid idő alatt megszokták és magukénak érzik a Fővárosi Vízművek ügyfelei.     

 

Képek

„Kék”-ben a Fővárosi Vízművek„Kék”-ben a Fővárosi Vízművek„Kék”-ben a Fővárosi Vízművek„Kék”-ben a Fővárosi Vízművek

Google Plus

Galéria

„Kék”-ben a Fővárosi Vízművek
  • „Kék”-ben a Fővárosi Vízművek
  • „Kék”-ben a Fővárosi Vízművek
  • „Kék”-ben a Fővárosi Vízművek
  • „Kék”-ben a Fővárosi Vízművek

Hirdetés