Hirdetés

A világ legelismertebb víziközmű-szolgáltatói közt a Fővárosi Vízművek

Google Plus

A Madridi Víz Világtalálkozón „Member of the Leading Utilities of the World Network” címmel ismerték el a budapesti ivóvíz-szolgáltató tevékenységét

Kiemelkedő nemzetközi szakmai elismerésben részesült a Fővárosi Vízművek.   Az április 24-25. között Madridban rendezett Víz Világtalálkozó keretében vehette át a legmagasabb, arany fokozatú szolgáltatói tevékenységi színvonal (Gold Standard for utility perfomance) teljesítését jelképező kitüntető díjat és a vele járó „A világ vezető üzemeltetői hálózatának tagja” (Member of the Leading Utilities of the World Network)  cím viselésének jogát Haranghy Csaba vezérigazgató.

A világ vezető szolgáltatóinak körébe a legsikeresebb és leginnovatívabb víziközmű-szolgáltatók kerülhetnek be. A cím megalapításának célja az volt, hogy nagyobb nyilvánosságot biztosítson egy olyan szolgáltatási ágazatban, amelynek a sikereiről ritkán hallani, de a működési zavarai azonnal napvilágra kerülnek. Az alapítók nem titkolt szándéka volt az is, hogy ily módon nyerjék meg és állítsák a közvéleményt és a döntéshozókat a szolgáltatók oldalára, és ellensúlyozzák azt a tendenciát, amely a palackozott vizet mindinkább a vezetékes víz elé helyezi. A hosszú távú cél az, hogy a dinamikusan fejlődő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó szolgáltatókat a XXI. századi városi lét központi szereplőivé tegyék annak érdekében, hogy okos, fenntartható és esztétikus városok jöjjenek létre.

Ahhoz, hogy egy szolgáltató elmondhassa magáról, hogy e rangos körbe tartozik, komoly eredményeket kell felmutatnia a hálózatüzemeltetés, a víztermelés és vízminőség, a szárazság és vízhiány elleni küzdelem, a vízbázis-védelem, az energiahatékonyság, az érdekeltek iránti elkötelezettség, a szennyvíztisztítás és a környezeti hatások, az árvizek és szélsőséges időjárási körülmények kezelése, az informatika és az okos megoldások, a humánerőforrás-fejlesztés, az üzletfejlesztés, a pénzügyek és finanszírozás, a kockázatkezelés és a katasztrófahelyzetek kezelése, valamint az általános szolgáltatási hatékonyság területe közül legalább háromban. Ezen túlmenően a jövőre vonatkozóan is határozott fejlesztési elképzelésekkel kell rendelkeznie.

A taggá válás előfeltétele, hogy a már a tagok közé tartozók közül valaki arra érdemesnek tartsa és jelölje a vállalatot. Az elnyert tagságot pedig egy Arany Csapot formázó trófea jelképezi, és az újonnan felvett tag jogosulttá válik a cím használatára.

Fontos lépés a taggá válás folyamatában a jelölést kapott szolgáltató vezetőjének prezentációja, melynek során képet kell adnia cége innovációs eredményeiről és a jövőre vonatkozó innovációs terveiről.

Az, hogy a Fővárosi Vízművek bekerült a cím viselésére jogosult, világszerte mintegy egy tucatnyi víziközmű-szolgáltató közé, azt jelzi, hogy a nemzetközi szakmai közösség figyelemmel kíséri és a legkiemelkedőbb képviselőivel egyenrangúnak tekinti a társaság tevékenységét. Ezzel olyan rangos és nemzetközi szinten elismert vállalatok sorába nyert felvételt a cég, mint a Washigton DC Water, a Waternet Amsterdam, a PUB Singapore, a K-Water Korea, a Western Australia Waterworks, a Kitakyushu Waterworks Japan, Los Angeles County Waterworks, a VCS Denmark, az Atlanta Watershed és a South-East Water Australia.

Az arany fokozatú szolgáltatói tevékenységi színvonal azt jelképezi, hogy a cím viselője a világ legjobbjai közé tartozik.   A cím viselése egyúttal lehetőséget teremt, és megnyithatja az utat a világ különböző térségeiben megvalósuló víziközmű-fejlesztésekben, projektekben való további nemzetközi szerepvállaláshoz mind a Fővárosi Vízművek, mind a magyarországi vízügyi ágazat számára.

Képek

A világ legelismertebb víziközmű-szolgáltatói közt a Fővárosi VízművekA világ legelismertebb víziközmű-szolgáltatói közt a Fővárosi VízművekA világ legelismertebb víziközmű-szolgáltatói közt a Fővárosi Vízművek

Google Plus

Galéria

A világ legelismertebb víziközmű-szolgáltatói közt a Fővárosi Vízművek
  • A világ legelismertebb víziközmű-szolgáltatói közt a Fővárosi Vízművek
  • A világ legelismertebb víziközmű-szolgáltatói közt a Fővárosi Vízművek
  • A világ legelismertebb víziközmű-szolgáltatói közt a Fővárosi Vízművek

Hirdetés