Hirdetés

Zöld utat adtunk a környezetbarát autóknak

Google Plus

Fővárosi Vízművek - Úton a tisztább környezet felé

Öt, nem is akármilyen tehergépkocsival gyarapodott a Fővárosi Vízművek gépjárműparkja. 

A Nissan env-200 típusú elektromos járművek alapvetően a társaság biztonsági őrségének a szolgálatába álltak.

A választás nem véletlen! A Fővárosi Vízművek egész tevékenységét áthatja a környezet, kiemelten a vízbázisok védelme iránti felelősség. A védőterületek megóvása az alapfeltétele, hogy a szolgáltatási területünkön élő kétmillió embert nap mint nap egészséges ivóvízzel láthassuk el. Ezért is született az a döntés, hogy az új, környezetbarát járműveket biztonsági őrségünk használja – jellemzően a vízbázisok védőterületén, a Szentendrei- és a Csepel-szigeten, ahol közlekedéskor is elsődleges szempont a környezetvédelem. Mivel az újonnan beszerzett autók meghajtása száz százalékosan elektromos, károsanyag-kibocsátásuk nulla.

A beszerzéskor a másik fontos tényező a gazdaságosság volt.  Ez is indokolta, hogy a biztonsági területre kerüljön az öt gépjármű közül négy, mivel itt a legnagyobb az éves futásteljesítmény, tehát így itt tudjuk a legjelentősebb üzemanyag-megtakarítást elérni. Egy autó pedig hasonló okokból a Fővárosi Vízművek közel 80 telephelye közötti belső postaforgalom lebonyolítását szolgálja majd. Tehergépkocsikra azért esett a választás, mert jól hasznosíthatóak az anyagszállítási feladatoknál, ugyanakkor újabb költségmegtakarítást eredményez az ÁFA-visszaigénylés lehetősége.  

A Fővárosi Vízművek nagyrészt tehergépjárművekből, illetve munkagépekből álló flottájában speciális járművek, többek közt szennyvízszippantó tehergépkocsik, csőhálózati hibaelhárításra szolgáló speciális kialakítású teherautók, továbbá főként az árvízi helyzetekben üzembe helyezett vízi járművek mellett mostantól már elektromos autók is megtalálhatóak.  A Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdasági Zöldítési Rendszer fejezeti kezelésű előirányzata vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően megvásárolt autók a Fővárosi Vízművek által üzemeltetett több mint 400 gépjármű között az első fecskék, de reményeink szerint nem maradnak társak nélkül.

Társaságunk lehetőségeihez mérten mindent elkövet a magas, kilencéves átlagéletkorral rendelkező járműpark fiatalítása és korszerűsítése érdekében, minden esetben előtérbe helyezve a flottának azt a részét, amely a biztonságos vízellátáshoz kiemelten fontos.

A járművek bemutatója és ünnepélyes forgalomba állítása augusztus 10-én a Fővárosi Vízművek Káposztásmegyeri Főtelepén Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes részvételével történt meg.

Fővárosi Vízművek

Képek

Zöld utat adtunk a környezetbarát autóknakZöld utat adtunk a környezetbarát autóknak

Google Plus

Galéria

Zöld utat adtunk a környezetbarát autóknak
  • Zöld utat adtunk a környezetbarát autóknak
  • Zöld utat adtunk a környezetbarát autóknak

Hirdetés