Hirdetés

Megszületett Vilmos herceg és Katalin harmadik gyereke

Google Plus

Hétfő délelőtt megszületett a hercegi pár harmadik gyereke, egy kisfiú, írja a brit királyi ház hivatalos Twitter-csatornája.

A Kensington-palota szerint Katalin hercegnét a hétfő reggeli órákban, „a vajúdás korai szakaszában” Vilmos herceg kocsival vitte be a kórházba.

A protokoll szerint először a pár napja 92. születésnapját ünneplő II. Erzsébet királynőt és a királyi család többi tagját értesítették, ezután küldték ki a hírt az internetre.

A királyi család legfiatalabb tagja a londoni St. Mary Kórház Lindo Wing nevű magánosztályán jött világra. A kórház előtt már április 9-én felállították a kordonokat, azóta gyülekeztek ott az újságírók arra várva, hogy meginduljon a szülés. Ugyanitt született a mostani újszülött két testvére, György herceg és Charlotte hercegnő, valamint 1982-ben Vilmos herceg is. 

A baba nevét várhatóan a következő napokban jelentik be, de már lehet fogadni a fogadóirodákban. Jelenleg a legesélyesebb nevek között az Arthur, Albert és Jack van.

Az újszülött egy újabb hellyel maga mögé utasította nagybátyját, Harry herceget a trónöröklési sorban, de még így is csak az ötödik helyen áll, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója.

A rekordideje, 66 éve uralkodó II. Erzsébet után legidősebb fia, Károly herceg következik a trónra várakozók sorában, majd unokája, Vilmos herceg, és dédunokája, a most négyéves György herceg.

Képek

Megszületett Vilmos herceg és Katalin harmadik gyerekeMegszületett Vilmos herceg és Katalin harmadik gyerekeMegszületett Vilmos herceg és Katalin harmadik gyereke

Google Plus

Galéria

Megszületett Vilmos herceg és Katalin harmadik gyereke
  • Megszületett Vilmos herceg és Katalin harmadik gyereke
  • Megszületett Vilmos herceg és Katalin harmadik gyereke
  • Megszületett Vilmos herceg és Katalin harmadik gyereke

Hirdetés