Bringával az erdőben

Három világklasszis hegyikerékpáros – Graham Agassiz, Matt Hunter és Matty Miles – akrobatikus mutatványait kísérhetjük figyelemmel a Darklight című videóban, amelyben a kopár utah-i hegyekben és a buja zöldben pompázó oregoni erdőkben csapatnak a bringások, mindezt LED-es megvilágításban, fantasztikus színekben.

A Philips tévéket gyártó TP Vision a napokban bemutatta a vállalat legújabb modelljeit, a Philips 8000-es és 9000-es sorozatát, amelyeknek egyik legfontosabb újdonsága a négyoldali Ambilight a készülékeken. A televíziók premierjéhez igazították a Darklight című filmnek a bemutatóját, amelyben, különleges helyszínek, látványos LED megvilágítás és mountain bike-osok kerülnek a főszerepbe, hogy demonstrálják mire képesek a Philips televíziók.

A film előkészületei és felvételei 38 napig tartottak. A TP Vision partnere ezúttal is a Sweetgrass Productions volt, akik szakértői a természetben való forgatásnak. A jelenetek rögzítéséhez 4K-s Red Dragon kamerákat, illetve az extrém terepen jól alkalmazható TomTom Bandit Action felvevőket használtak. A helyszínek megvilágításához 171 LED fényforrást vettek igénybe, amelyeket többek között olyan helyekre kellett felszerelni, mint a kerékpárok kerekei, az útmenti növényzet, vagy a hegyi hasadékok mélye.

A végeredmény magáért beszél. Az éjszaka forgatott dinamikus, mozgalmas jelenetek a filmben egy pillanat alatt életre kelnek. A nézőket azonnal lebilincselik a fizika szabályaira fittyet hányó kerékpárosok kunsztjai, miközben LED égők fonnak mellettük és körülöttük fényösvényt, megtörve a sötétség állandóságát.

Természetesen a látvány a Philips 4K UHD Ambilight televízión keresztül éri el legnagyobb hatását. Ezzel a technológiával elmosódnak a határok és a tévében látottak szinte valósággá válnak otthonunkban. Az Ambilight rendszer a váltakozó színek kivetítésével a televízió mögötti falra egyszerre lenyűgöző és magával ragadó élményt kínál.

Forrás: index.hu

Megosztom