Perry az olimpiára gyúr

Katy Perry nagyon büszke arra, hogy legújabb dala, a Rise rendszeresen felcsendül majd a riói játékok alatt, pedig az amerikai énekesnő még csak egy pillanatra sem tűnik fel a szám klipjében. De nem ő az egyetlen női előadó, aki rejtőzködik a legújabb videójában: M.I.A. is úgy érezte, hogy a hatalmas munkagépek és robbantások sokkal érdekesebbek nála. A Videódiszkóban ezúttal is a hét legjobb, legérdekesebb klipjei közül válogattunk.

Honeyblood: Ready For The Magic

A gyerekek borzasztó hálás téma a videóklipek esetében is, úgyhogy a skót Honeyblood a legújabb videójában mindjárt négy kislányt eresztett össze, akik egy elhagyatott birtokon élnek együtt testvéries közösségben, felnőttek felügyelete nélkül. A lányok azonban csak elsőre tűnnek olyan bájosnak, aztán rövidesen kiderül, hogy nagyon para dolgokat művelnek. Például fogva ejtik a dalt jegyző lányduót, a többit meg inkább nem áruljuk el. A klipet Thomas James rendezte.

CHVRCHES & Hayley Williams: Bury It

Idén a Szigeten is fellép a szintén skót Chvrches, akik tavaly ősszel dobták ki második lemezüket, az Every Open Eye-t. Ezen szerepel a Bury It is, amibe később aztán Hayley Williams, a Paramore frontasszonya (istenem, de hülye szó ez!) is beszállt. A dal most képregényes látványvilágú klipet is kapott, amiben mindenféle vackok repkednek, aztán a szereplők jól kinevetik a gravitációt. A Marvel-rajongók tutira szeretni fogják.

Jagwar Ma: O B 1

És ha már Sziget: a két évvel ezelőtti fesztivál egyik legizgalmasabb fellépője egyértelműen az ausztrál Jagwar Ma volt, ám ezt a koncertjükön nem feltétlenül tudták bebizonyítani, így elmaradt a visszataps és nem nyomták el a Nirvana All Apologies című számát sem, amit akkoriban a ráadások során játszott a zenekar. A Jagwar Ma akkor az egy évvel ezelőtti Howlin’ című debütlemezével érkezett, ősszel pedig jön a folytatás, az Every Now & Then. Ezen szerepel majd az O B 1 is, amiben Stella Mozgawa dobol a Warpaintből, a klip pedig a Tame Impalával közös turnén forgott.

Katy Perry: Rise

Hiába törték fel nemrég Katy Perry Twitterjét, az énekesnőt nem igazán zavarta a dolog, és július elején már otthon egyedül, egy orrpórustisztító társaságában ünnepelte, hogy 90 millió feliratkozóval övé a legnépszerűbb profil a Twitteren. Az énekesnő ezúttal a Rise című olimpiai himnuszát, valamint az ahhoz készült klipet mutatta be, amiben mindenféle nagy sportmomentumokat gyűjtöttek össze, hogy még egyértelműbben illeszkedjen a riói játékokhoz. Perry egyébként azt mondta, hogy már régóta érlelődik benne ez a dal, de mivel nem akart vele egy következő albumig várni, és az olimpiai is jó apropónak tűnt, hogy végre elkészüljön vele, ezért inkább ráfeküdt a témára, és pontott tett a történet végére.

Ty Segall: Californian Hills

Bármennyire is bírjuk őt, Ty Segall év elején megjelent lemezét, az Emotional Muggert biztosan nem tesszük majd fel a 2016 legjobb albumait rangsoroló listánkra. “Egy kő kemény lo-fi lemez tele egészen bizarr próbálkozásokkal, olyan vastag gitárhangzással, hogy még Skandináviában is csuklani kezdtek a metálosok, de cserébe alig egy-két olyan dal akad, amit szívesen mutogatnánk a haverjainknak, amikor Ty Segall zsenialitásáról beszélünk” – írtuk róla kritikánkban. A zenész legújabb klipje pedig tök jól illik a lemezhez: nehéz vele mit kezdeni, de azért jó, hogy van. Egyébként Meghan Tryon és Garrett Davis munkája.

M.I.A.: Go Off

Pénteken mi is megírtuk, hogy M.I.A. szeptemberben megjelenő albuma az utolsó lesz, az énekesnő ugyanis egy időre pihentetné zenei karrierjét, és szeretne inkább valami másra fókuszálni. Az A.I.M. (ez a M.I.A. visszafelé írva ugyebár) című anyagon szerepel majd a Go Off című dal is, amiben Skrillex és Blaqstarr is közreműködött. M.I.A. egyébként maga rendezte a szám klipjét, de sem ő, sem más nem szerepel benne, csak sok-sok munkagép és nagy robbantások. A Borders menekültpiramisos klipjére valószínűleg szívesebben emlékszünk majd vissza – egyébként azt is ő maga rendezte.

Megosztom