Messi és Ronaldo

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is ott volt a csütörtöki Bajnokok Ligája-sorsoláson, amelyen az UEFA egyéni díjakat is kiosztott. Messi lett az elmúlt európai szezon legjobb csatára, mindkettőjüket jelölték a legjobb futballistának.

Az eredményhirdetés előtt a moderátor leült csevegni a három esélyessel, a két szupersztár mellett Virgil van Dijk, a Liverpool BL-győztes védője volt a harmadik. (Ő nyerte a díjat.)

Messi és Ronaldo egymás mellett ültek.

Láttam, hogy sokat beszélgettetek, hiányoztok egymásnak? – kérdezte a műsorvezető. 

Messi – spanyolul – csak annyit mondott, hogy remek párharc az övék, majd Ronaldo ragadta magához a szót, és bővebben beszélt kettejükről, angolul.

Mi ketten vagyunk a színpadon 15 éve, én és ő. Nem tudom, volt-e már ilyen a futballban, hogy két ember legyen ilyen hosszú időn át a fókuszban. Természetesen jóban vagyunk, bár vacsorázni még nem voltunk együtt. Még, mert remélem, a jövőben erre is sor kerül

– a közönség nevetett, a portugált nagyon megtapsolták, de folytatta.

15 éve csatázunk, ami tök jó. Ő hajt előre engem, én hajtom előre őt. A futballtörténelem részei vagyunk, én is, természetesen ő is.

A moderátor arról beszélt, reméli, hogy még sokáig tart ez a versengés, és felvetette, mi lenne, ha majd egyszerre vonulnának vissza.

“Két évvel fiatalabb, mint én – mutatott Ronaldo Messire. – De a koromhoz képest szerintem jól nézek ki, azt hiszem, itt leszek jövőre meg az után is meg az után is, 2-3 év múlva is, úgyhogy, aki nem kedvelem engem, itt láthat majd!”

Vagyis Ronaldo biztosított mindenkit, nem valószínű, hogy hamarabb fejezné be az argentinnál.

Cristiano Ronaldo és Messi 10 Aranylabdát nyert zsinórban, ötöt-ötöt 2008 és 2017 között. 2009 és 2018 között előbbi is Spanyolországban, a Real Madridban játszott, utóbbi jelenleg is a Barcelona futballistája.

Megosztom