Hirdetés

Gasztronómia

  • A világ új íze - Mád Furmint
    A világ új íze - Mád Furmint
    Néhány éve a világ borfogyasztói számára ismeretlen volt Mád település neve. Ma négy kontinens 35 országában kapható a tokaji borvidék első...
  • Anker’t
    Anker’t
    Budapest legnagyobb belvárosi kerthelyisége az Anker’t romkocsma, amely az Anker Klub nagytestvéreként a főváros egyik legegyedibb szórakozóhelye...
  • Anker Klub
    Anker Klub
    Az Anker Klub 2010-ben egy underground zenei és művészeti központnak indult, kulturális programokkal, lemezkiadóval és zenei rendezvényekkel.
  • Abacus-ízek
    Abacus-ízek
    "Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek nyári receptajánlata."
  • Abacus-ízek
    Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek tavaszi receptajánlata.
  • Szívküldi a Zila Kávéházból
    Szívküldi a Zila Kávéházból
    A torták tortáját nem is egyszer sikerült már Zila László budapesti cukrászmesternek elkészítenie. A patinás kávéház tulajdonosa legújabb szakmai...
  • Abacus-ízek
    Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek téli receptajánlata.
  • Itoshii japán étterem
    Itoshii japán étterem
    Az „all you can eat” vendéglátási rendszer hazánkban is egyre elterjedtebb, amelynek lényege, hogy egy meghatározott összegért különböző fogások bő...
  • Hudák bor
    Hudák bor
    Hudák Mátyás, a Balatonfüred-Csopak borvidék fiatal borásza.
  • Deka Union
    Deka Union
    A Deka Union Kft. 2009-ben, családi vállalkozásként alakult Dékány Ferenc és fia, Dékány Attila által.
  • Mád
    Mád
    Századokon át hittek a tokaji borban. Egyrészt, mert megélhetést adott Tokajhegyalja lakosságának, másrészt, mert messze földön is híres, vágyott...
  • Yamato
    Yamato
    A Wasabi lánchoz tartozó Yamato Table grill&sushi egy korábban itthon még ismeretlen fogalmat vezetett be a hazai gasztrovilágba.
  • Abacus-ízek
    Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek nyári friss receptajánlata.
  • Abacus-ízek
    Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek tavaszi friss receptajánlata. Currys kecskegidaragu roppanós zöldségekkel, basmati rizzsel. Konfitált...
  • Villányi Agancsos
    Villányi Agancsos
    Vadászat és borászat – ez ugrik be azonmód az embernek, ha a villányi főutca egyik éke, a borozóvá átalakított présház nevével szembesül. Merthogy...
  • Costes DowntownCostes Downtown
    Costes Downtown
    Nyáron nyílt meg a belvárosi Prestige Hotel Budapestben a Michelin csillagos Costes étterem testvéreként emlegetett Costes Downtown. Ennek apropóján...
  • Feind Borház
    Feind Borház
    100 hektáros szőlőterület, széles termékpaletta és temérdek kérdés várt rám Balatonfőkajáron, a Feind pincészetben. Vendéglátóm, Feind Péter pontos...
  • Abacus-ízek
    Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek téli friss receptajánlata.
  • Látogatás Verne világába
    Látogatás Verne világába
    A belvárosi Váci utca forgatagából a földalatti kulináris élvezetek Mekkájába csöppenünk, ha betérünk a budapesti Verne Étterembe.  
  • Abacus-ízek
    Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek őszi friss receptajánlata.
  • Kispipa
    Kispipa
    Aubel Ervin több mint harminc éve vezeti az Akácfa utcában álló Kispipa éttermet.
  • Abacus-ízek
    Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek nyári friss receptajánlata.
  • Rudas étterem
    Rudas étterem
    Hagyomány és modern szellem. A gazdag történelmi múlttal rendelkező Rudas fürdő éttermét tavaly ősszel nyitotta meg Bíró Ferenc tulajdonos és csapata...
  • Tóth Ferenc tavaszi friss receptajánlata
    Tóth Ferenc tavaszi friss receptajánlata
    Zelleres burgonyasaláta füstölt pisztránggal Hozzávalók 4 személyre: 0,08 kg kesudió 0,40 kg burgonya 0,20 kg zeller 0,10 kg articsókakonzerv /4 db...
  • Az első KMS - Deka Union
    Az első KMS - Deka Union
    A Deka Union Kft. az ország egyik legjobb kolbászát előállító családi vállalkozása. Közismert termékeinket a tulajdonos, Dékány Ferenc szakmai...
  • Abacus-ízek 2014 tél
    Abacus-ízek 2014 tél
    Az Abacus Hotel chefjének, Tóth Ferencnek téli friss receptajánlata.
  • Karácsonyi újdonságok a Malatinszky Kúriánál
    Karácsonyi újdonságok a Malatinszky Kúriánál
    Decanter World Wine Awards - Best Old World White és Gold Medal Winner Cabernet Franc… Aki kóstolta már a Malatinszky Kúria borait, annak ismeròsen...
  • Abacus ízek
    Abacus ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek nyár végi friss receptajánlata.
  • "Címeres" mesterség
    "Címeres" mesterség
    Dékány Ferenc, a Deka Union Kft. tulajdonosa Gyulán született 1934-ben. Édesapja, akit ugyanígy hívtak, hentes- és mészárosmester volt Nagykamaráson...
  • Vén família
    Vén família
    A napokban figyelmünkbe ajánlottak egy családias légkörű húsfeldolgozót a Dél-Alföldön, ahol a minőség és a hagyományok tisztelete az elsődleges cél...
  • Édes Provence BudánÉdes Provence Budán
    Édes Provence Budán
    A történet 2012-ben, Rodolphe Rodet és Stéphane Gerphagnon találkozásával kezdődött. A találkozást aztán ötletek és az együttműködés lehetősége...
  • Abacus-ízek
    Abacus-ízek
    Az Abacus Business & Wellness Hotel**** Superior Budapesttől 25 km-re, Herceghalmon található. A szálloda inspiráló légköre, innovatív környezete...
  • Édes élet Zila módraÉdes élet Zila módra
    Édes élet Zila módra
    Harmincéves jubileumát ünnepli a Zila Kávéház Krisztina Cukrászda. A birodalom megalapítója, Zila László pedig most lett hatvanesztendős. A jól...
  • Baross ÉtteremBaross Étterem
    Baross Étterem
    A Baross Étterem egyidős a Keleti pályaudvarral, 1884-től Stadler Károly, a Magyar Királyi Államvasutak Központi Indóházának vendéglőse üzemeltette....
  • Bock Borászat
    Bock Borászat
    Családunk 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel a Villányi borvidéken. A bor szeretete és elkészítésének fortélyai apáról fiúra...
  • A New York palota
    A New York palota
    Egy csípős őszi éjszakán – 1894. október 23-án – hosszú selyemsálakba burkolt nyakú, vidám társaság bóklászott a Duna felé. A Szent Margit hídra...
  • Szamos Gourmet
    Szamos Gourmet
    Budapest szívében, a Vörösmarty téren megnyílott a Szamos Gourmet Ház. Patinás az épület, amelyben ez a cukrászda-kávéház-csokoládé látványműhely...
  • Wasabi Sushi és Wok étterem
    Wasabi Sushi és Wok étterem
    Első éttermünk 2004-ben nyílt meg Budapesten a Szépvölgyi úton. Ezt követően újabb éttermeink nyíltak – Budapesten a Podmaniczky utcában és a MOM...
  • A Cafe Vian nem csak kávéház
    A Cafe Vian nem csak kávéház
    „Szinten kell maradni, ami azt jelenti, folyamatosan többet, jobbat kell nyújtani!” Beszélgetés Philippe Gallice és Városi Péter tulajdonostársakkal
  • Trattoria Mamma
    Trattoria Mamma
    Titkos találkahely a tradicionális olasz konyha szerelmeseinek a Belváros szívében. Az olasz vidék hangulatát idéző, családias légkörű trattoria a...
  • Zila „művek”
    Zila „művek”
    A pestszentlőrinci Zila kávéház és a Krisztina cukrászda, valamint étterem tipikus családi vállalkozás. Zila László mestercukrász és feltaláló...
  • Symbol étterem
    Symbol étterem
    Óbuda egykori központjában – ahol egyre több régi emlék ölt magára művészien modern köntöst – található a Symbol. N ehezen meghatározható a profilja...
  • Édestestvérek a Szamostól
    Édestestvérek a Szamostól
    A marczafánt nem más, mint a nálunk oly népszerű édesség, a marcipán régi neve. A hagyomány szerint az 1400-as évek elején Velencében egy Márkus nevű...
  • Torta habbal és webbel
    Torta habbal és webbel
    Pihenni, szórakozni, kikapcsolódni sokféleképpen lehet. Tökéletes helyszín például egy cukrászda, ahol egy szelet sütemény mellett jobban esik a...
  • Megújult a Normafa Grill étterem
    Megújult a Normafa Grill étterem
    Megújuló Normafa Grill és Pergola éttermek egy több mint százéves épületegyüttes, a Normafa Hotel részei. 1894-ben Fill Mihály nyitott itt először...
  • A Kéhli
    A Kéhli
    Ahogy Krúdy írta kedvenc vendéglőjéről: „Ahol lassítani szoktak a leggyorsabb fiákerek, állott egy kocsma, mint egy piros virág. Itt volt a...
  • A Víg Matróztól a Víg Kalmárig
    A Víg Matróztól a Víg Kalmárig
    Szülinaposunk elmúlt 60 évének szakmai sikereit Kiss Péter társadalompolitikai miniszter koronázta meg a Parlamentben tartott március 15-i ünnepségen...
  • Café Jubilee
    Café Jubilee
    A Café Jubilee étterem- és kávéhálózatot Alex Scicluna két testvérével indította útjára 1998-ban. A Scicluna testvérek ekkortájt már nem voltak...
  • Pillanatfelvétel egy borászatról
    Pillanatfelvétel egy borászatról
    Az egyik legsikeresebb balatoni pincészet a Feind Lajos és fia, Feind Péter nevével fémjelezett Feind Borászat. A papa irányítja a szőlőtermesztést...
  • Borbár a bazilikánál
    Borbár a bazilikánál
    A másik. Ami ez esetben nem jelenti azt, hogy van egyik. Borbár a Bazilikánál csak egy van – és Budapesten sincs sok, ha ugyan akad még ilyen...
  • L.A. Bodegita
    L.A. Bodegita
    Az ismert bármixer és showman éttermet nyitott Budapesten, a XIII. kerületi Pozsonyi úton. Lajsz András – akit többek között a Gundel bármixereként,...
  • Amnis Bistro
    Amnis Bistro
    Sasvári Attila huszonegy éves korától a vendéglátásban dolgozik. 1990-ban a Bajor Sarokban kezdte, ahol fél év múlva már üzletvezető lett. A...