Hirdetés

Budapesten van Madonna 49 éves autója!

Google Plus

Ki ne tudná, kicsoda Madonna?! Ki tudja ugyanakkor, hogy mi lett a sorsa, hová került, milyen állapotban van a popdíva egyik kedvenc autója, amelyik feltűnt a Deeper and deeper című számának 1992-es klipjében is?

Eláruljuk: itt van Budapesten – új, magyar tulajdonosánál!

„Ez egy W111 Mercedes Benz  Cabriolet” – osztotta meg magazinunkkal a legfőbb tudnivalót az autócsodák iránti rajongásáról ismert Janó Péter, a Mercedes Oldtimer Klub - hivatalos nevén a Mercedes-Benz Classic Magyarország Egyesület - oszlopos tagja, aki régóta bensőséges kapcsolatot ápol a négykerekű különlegességekkel. Amint elárulta: az igazi ritkaságokat felvonultató Haraszti úti klubhelyiség gyűjteményébe kerül újabb gyöngyszemként a „Madonna-darab”.

„A világszerte népszerű Madonnát 1986-ban akkori férje, a híres színész Sean Penn lepte meg születésnapi ajándékként a kocsi csodával, amelyet ez után, majd huszonöt éven keresztül Kaliforniában személyautóként használt, s vezetett például a 92-es emlékezetes videoklipjében is. 1995-ig volt a tulajdonában, amikor a Sotheby cégnél árverésre került, a befolyt összeget pedig jótékony célokra ajánlotta fel a művésznő” – folytatta a történetet Janó Péter, aki hozzáfűzte, hogy a híres Mercedes az egyik legkeresettebb kollekció volt és maradt is mind a mai napig a piacon. Mondhatni: maga a történelem, 1969-ben gyártották, s a típusból összesen 1390 darab készült.

„A Mercedes 280SE Cabriolet – mesélt tovább szakértő beszélgetőpartnerünk: - egy bizonyos Caryle Titelbaum tulajdonába került, ő vásárolta meg az említett aukción, amelyen Madonna is részt vett, személyes jelenlétével még különlegesebbé avatva a rendezvényt.”

A helyi sajtó akkori beszámolója szerint a licitet egy lila ruhás manhattani hölgy nyerte, aki csak annyit mondott, amikor a kalapácsot leütötték: „Nagy rajongója vagyok Madonnának, és szeretem az autóját is, amely klasszikus, és jó ízlésre vall...”

Később Amerikából Európába, közelebbről Németországba hajózott át Madonna Mercedese: a HK Engineering tulajdonosa, a német Hans Kleissl vette meg a feleségének egy 2007-es aukción. Az autón csupán állagmegőrzést végeztek, így megmaradt eredeti pompájában. Hogy mik a jellegzetességei?

„Tökéletesen működőképes állapotban van az egy híján ötvenesztendős Mercedes, színe klasszikus papirusz fehér, belül gyönyörű fekete bőrbelsővel és a tekintélyteremtő megjelenést fokozza az egybefüggő kabrió tető. További vonzerő, hogy 2,8 literes, 160 lóerős, benzin hajtotta motorja halkan és finoman jár, az automataváltó is észrevétlenül kapcsol.  18 ezer mérföld van benne” – tudtuk meg, miképpen arról is értesülhettünk, hogy a „Madonna-Car” jó helyre, megfelelő miliőbe, csupa oldtimer társaságába kerül Budapesten.

Olyan ritkaságok mellé, melyekből roppant kevés van Európában. Éppen ezért - ahogyan Janó Péter fogalmazott: -„kiemelt, különleges és kivételes autói a klubnak”.

Képek

Budapesten van Madonna 49 éves autója!Budapesten van Madonna 49 éves autója!Budapesten van Madonna 49 éves autója!Budapesten van Madonna 49 éves autója!

Google Plus

Galéria

Budapesten van Madonna 49 éves autója!
  • Budapesten van Madonna 49 éves autója!
  • Budapesten van Madonna 49 éves autója!
  • Budapesten van Madonna 49 éves autója!
  • Budapesten van Madonna 49 éves autója!

Hirdetés