Hirdetés

Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja

Google Plus

Karrier- és kapcsolathalmozó sztár a hangzatos J.Lo becenévvel, Grammy és Golden Globe jelölésekkel, a show business-re termett  külsővel, hangi és előadóművészi adottságokkal. Azontúl, hogy táncos – énekes-  színésznő, divattervező, producer és üzletasszony is. Több éttermet üzemeltet, saját parfümöket, ruha- és cipőkollekciót dobott a piacra. Legutóbb az American Idol dalra fakadó zsűritagjaként kápráztatta el a tévénézőket. Elképesztő teljesítményt nyújtott  új dalával, a Feel the Light-tal, amit a Végre otthon! című animációs film népszerűsítése érdekében adott elő.

A Hollywood attraktív szirénjeként elhíresült J. Lo színészi pályája kezdetétől  szerette volna elkerülni, hogy beskatulyázzák az ún. latin szerepkörbe. Védjegyévé vált a klasszikus stílus, a dinamizmus, a szenvedély és az extravagancia ötvözése.  A bővérű, határozott díva legnagyobb példaképe Barbara Streisand.  Azt tűzte ki célul, hogy hozzá hasonlóan sokoldalú művésszé váljon, ami az eredmény látva sikerült neki.

New York City 1969-es keltezésű szülötte Bronxban látta meg a napvilágot a Puerto Ricó-i származású  programozó, David és az óvónő Guadalupe lányaként. Gyerekkora óta rivaldafényre vágyott. Az álom megvalósítását egy tánciskolában kezdte, manhattani klubokban folytatta, közben musicalek szereplőválogatására járt.  A 80-as évek végén videoklipekben is táncolt, és részt vett a Golden Musicals of Broadway európai turnéján csakúgy, mintahogy szerephez jutott a Jézus Krisztus Szupersztárban.  Színésznőként először az In  Living Color c.   vígjátéksorozatban tűnt fel, mint fly girl, majd a Fox rövid életű  South Central sorozatában kapott epizódszerepet.
Az első komolyabb figyelmet Janet Jackson egyik videoklipjével aratta, az énekesnővel világkörüli turnén vett részt,  és idővel a filmkarrierje is beindult. A Los Angelesben élő  mexikói bevándorlók életérõl szóló Az én családomban nyújtott alakításával Jennifer bebizonyíthatta végre, hogy több, mint éneklő latin szépség. A pénzvonatban már Woody Harrelsonnal és Wesley Snipes-szal játszott együtt, a Jackben Robin Williamsszel, de éppúgy  szerepelt Jack Nicholson és Michael Caine oldalán A nyakék nyomában-ban vagy az  Anaconda című horrorfilmben.  Ám az igazi nagy áttörést Selena Quintanilla Pérez énekesnő megformálása jelentette az 1997-es Dalok szárnyán c. életrajzi filmben. Még Golden Globe díjra is jelölték alakítását a legjobb musical/ vígjáték kategóriában. „A” kategóriás hollywoodi sztárrá a Mint a kámfor akcióvígjáték avatta George Clooney partnereként.

Időközben a zenei karrierje is beindult. Első önálló albuma, az On the 6 1999- ben jelent meg, számos díjat és jelölést kapott, hétmillió példányban kelt el, a top 10-ben debütált a Billboard listán. Életrajzi zeneutazásnak szánta Lopez a lemezt.  A Bronxot Manhattannel összekötő hatos metróról kapta a címét, amin egykoron utazott. Éppúgy adózott az albummal a latin-amerikai zenei örökségnek. A salsa királyával, Marc Anthonyval énekelt duettjét, a No Me Amest saját szerzemények, köztük az I Should Have Never kísérték.  A Sony mindenható főnöke, Tommy Mottola látott elsőként fantáziát az aranytorkú énekesnőben. A producerek sorában szerepelt a rivális Gloria Estefan férje, Cory Rooney csakúgy, mint Jennifer akkori párja, a rapmogul Puff Daddy. A fekete izomkolosszus mellett botrány lengte körül a magánéletét, miután a rendőrség tiltott fegyverviselés miatt letartóztatta Daddy-t.

A tizedik stúdióalbumánál tartó „latin Madonna” mindig is a szerelemről énekelt, hol pörgősebb, hol líraibb megközelítésben. Legújabb, A.K.A című lemezén szinte egész eddigi zenei munkásságának a műfaji vátozatosságát felvonultatja a dance-től a popig, a hip-hoptól az R&B-ig, a funktól a latin zenéig. Igaz szerelem címmel tavaly jelent meg az életrajzi könyve, amelyben leplezetlen őszinteséggel mesél a szerelmeiről, három sikertelen házasságáról, érzelmi kudarcairól. Mindig sokan legyeskedtek körülötte, és ő szinte kivétel nélkül szakmabeliekkel keveredett viszonyba. A Dalok szárnya c. filmje idején ment hozzá akkori barátjához, a kubai Ojani Noához, akivel mindössze egy évig éltek házasságban.  Második férje Chris Judd táncos volt, akinek először csak a lépteire figyelt fel, majd a karrierjét egyengette. Tíz hónap után csődbe ment a házasságuk, az időközben keresett koreográfussá vált férfi állítólag ma is visszasírja szép mentorát.  A legnagyobb médiafigyelem a hollywoodi szépfiúhoz, Ben Affleckhez fűződő románcát követte, akivel az eljegyzésig jutottak. A 2000-es évek elején ismerték meg egymást, az egyöntetű közönség és kritikai bukást hozó Gengszter románc forgatásán. A kétbalkezes maffiózót és a segítségére siető bérgyilkosnőt alakító sztárpár még egy filmben, az Apja lányában is együtt dolgozott. A színésznő Jennifert romantikus szerepei kapcsán az Álmomban már láttalak és a Hölgyválasz c. filmekben összehozták Ralph Fiennes-szel és Richard Gere-rel.  2004-ben  végül összejött régi barátjával, Marc Anthony-val, aki oltár elé vezette, és harmincnyolc évesen megismertette  az anyaság  örömeivel. Ikreik, a hét éves Max és Emma kedvéért igyekeznek jó kapcsolatot fenntartani egymással. Házasságuk állítólag Marc örökös féltékenykedése és uralkodó alkata miatt vezetett három év után váláshoz. 2011-ben a közös munka során Lopez összemelegedett a nála tizennyolc évvel fiatalabb go-go táncossal, Casper Smarttal. A Dance Again videoklipjében is együtt szerepeltek, és azóta amolyan se vele- se nélküle viszonyban vannak. Többször is szakítottak, Smart a hírek szerint egy transzszexuális modellel jött össze, míg Jennifer a rapper Pitbull oldalán vigasztalódott. Love című lemezén közösen adták elő az On the Floor c. dalt.

A dögös pózáról, nézéséről és szexi hátsójáról híres sztárnak az utóbbi időben nincs sikere a moziszerepeivel. Öregedés elleni kúrának is szánta A szomszéd fiú inkább kínosra, mintsem erotikusra sikeredett ágyjeleneteit a fia-korabeli Ryan Guzmannal. A téves kitérők ellenére J.Lo megkérdőjelezhetetlen ikon a show business világában.

Szentgyörgyi Rita

Képek

Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonjaJennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja

Google Plus

Galéria

Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja
 • Jennifer Lynn Lopez, a filmvilág ikonja

Hirdetés