Hirdetés

Kifinomultak és átlagosak

Google Plus

A külföldi sztárok többsége előszeretettel gyűjti a járműveket. A két- és négykerekűekhez való vonzódás eltérő mértékű, van aki egészen kifinomult ízléssel válogatja a ritkaságokat, még más csak drága és gyors autókra összpontosít.

A teljesen szubjektív válogatásunk első alanya Zlatan Ibrahimovic futballista. A tipikus svéd nevű szupersztár első komolyabb autója egy Volvo C30 T5 volt, az utóbbi években visszatért a hazai márkához. Nemcsak szíve húzta vissza a Volvóhoz: a márka nagyköveti pozíció miatt láthattuk annyit a reklámokban.

Ez mellett persze komoly autógyűjteménnyel rendelkezik, mert Ferrari Enzo, Porsche 918 Spyder is a tulajdonában van. A Porsche legfrissebb hibrid szuper sportautók éllovasa, ennek ellentéte az Enzo, amely 2002-2004 között gyártott csúcs Ferrari, V12-es motorral.

Az igen nagy önbizalommal rendelkező focista garázsában nemcsak ezek a járművek találhatók, az Audi S8 mellett Maserati Gran Turismót is használ. Korábban a sztárok kötelező kellékét is megvásárolta, az alapjában véve is feltűnő Lamborghini Gallardót, de neki ez nem volt elég: az autó olyan fényezést kapott, mint a többféle színben játszó, csillogó cipője... 

Arnold Schwarzenegger az év elején a Mercedes G modell világpremierjén tűnt fel, a vonzódás nem véletlen a márkához: korábban az elektromos meghajtásúra átalakított Mercedes G mellett pózolt. S előfordul, hogy a terminátort alakító színész Mercedes Unimoggal jár Los Angeles-ben, igen jól emlékszik az olvasó, ez az a rövid és magas autó amit előszeretettel használnak a közútkezelők... Azt bizonyára sokan tudják, hogy a testépítő sztárnak köszönhető a Hummer civil változata. A Hummer polgári és katonai kiviteleiből több található Schwarzenegger tulajdonában. Olyan unikumot is birtokol, mint Oshkos M-ATV, amely a Hummer modern megfelelője. Ennek ellentéte a második világháborús Dodge Weapon és a terepjárók egyik királya, az osztrák gyártmányú Steyr-Puch Pinzgauer. Az akcióhős egyik egyik nagy kedvence a dobozszerű autó, mert nagyon jó a terepjáró. A mindenhol áthatoló járgányok mellett a hajdani kaliforniai kormányzó garázsában látható több sportautó, például Bugatti Veyron és Porsche 911 is.

A hazánkban is huzamosabb ideig tartózkodott Brad Pitt és hajdani felesége, itthon azzal tűnt ki a sztárok közül, hogy motorkerékpárral rótta a hazai utakat. A kétkerekűje nem az ultrafeltűnő Harley-Davidson, hanem BMW F800GS, ami terepen is használható túramotor. Pitt BMW-vel közlekedett, a motoros tudását pedig Münchentől nem messze pallérozta, ahol megtanulta a terepen történő vezetés mesterfogásait. A hírek szerint szereti a BMW-t, az itthon használt motor nagy testvére, az 1150 GS is a garázsában áll, ami mutatja, hogy igazi motorrajongó: oldalkocsis Urallal szórakoztatja a gyermekeit... Persze a sztároknál megszokott épített csoppert és több más motort is birtokol.

Autók terén nincs ekkora választék, a lesifotósoknak hála, láthattuk Tesla Modell S-ből kiszállni, Audi Q7-ből, de Lexus LS-t is hajtott.

A James Bond mozik aktuális sztárja neve összeforrt a filmekben használt járművekkel, pedig nem csak ez a kékvérű típus áll a garázsában. A kifinomult ízlését és persze az angolságát is mutatja, a nemrég megvásárolt Lotus Evora 400. A könnyű építéséről és jó menettulajdonságáról híres angol sportautót vezetni szerető és tudó emberek birtokolják. Ugyanis a Lotus jóval kevésbé feltűnő, mint bármelyik Lamborghini, az autó könnyű alumínium váza és a 400 lóerős Toyota motor igen jó kombináció.

A Bond filmek hozta népszerűség miatt választotta a Land Rover a most futó Range Rover reklámarcának. Anno a premieren élő adásban vezette az autót, amit az interneten közvetítettek. Daniel Craig privát járművei közül nem maradhat ki az Aston Martin sem: a direkt neki gyártott példányt el is árvereztette, hogy az alapítványának pénzt gyűjtsön.

David Beckham autós élete meglehetősen jól dokumentált. Például egy Ford autók licitjével foglalkozó árverésen került kalapács alá az az F150-es kisteherautó, amit a híres focista tulajdonában állt. Hasonló "sorsra" jutott, az a 2007-es kiadású Range Rover Sport is, amelyet neki terveztek. A Playstation játékgéppel felszerelt fekete autó, miután felkerült az Egyesült Királyság legnépszerűbb használt autós oldalára, a sajtóhírekbe is bekerült.

2014-ben vált a sportolóikon a Jaguar és a Land Rover kínai reklámarcává, a világ legnagyobb autópiacán népszerűsítette a két márkát. Angol márkából nem csak a Range Rover található a garázsaiban: több Rolls-Royce, Bentley is segíti a helyváltoztatásban a Kaliforniában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban is lakóhellyel rendelkező focistát.

A kétkerekűek sem állnak távolt tőle, időnként lefotózzák a ritka és ultra drága Confederate F131 Hellcat típussal. Ennél nagyobb nyilvánosságot kapott, mikor két barátjával a brazíliai dzsungelben motoroztak, átalakított Triumphokkal.                 

A mai Formula-1-es versenyzők között az egyik legeredményesebb, a zenei és a divatszakmába is tevékenykedő Lewis Hamilton. Az angol pilótát sokat látni a Mercedes által biztosított szolgálati autókban. Hamilton népszerűségéről sokat elmond, hogy mikor eladta a minden luxussal felszerelt csúcs limuzinját, ez gyorsan bekerült az autós újságok hír rovatába.

Az angol versenyző igazán impozáns szuper sportautó gyűjteménnyel rendelkezik, a legutolsó hibrid sportkocsik képviselője közül kettő a garázsában áll. A vörös színű La Ferrari mellett ott a kék McLaren P1 is. Hamilton igen jó ízléssel és szaktudással vásárolta a gyűjteményét. Ott pihen a garázsában az 1966-os, eredeti Shelby Cobra 427 és a szintén a versenyző legenda által kezelésbe vett Ford Mustang Shelby GT500. A nem hétköznapi darabok sorát gyarapítja a Mercedes motoros Pagani Zonda 760 LH, amit direkt neki gyártottak. A 13 millió font értékű gyűjtemény része még az MV Augusta motorkerékpár-kollekció.

Az angol királyi család leginkább fókuszban lévő tagjai Vilmos és Harry herceg. Kis túlzással az életük minden pillanata dokumentálásra került, úgyhogy az autóikról is sokat tudni. Harry Audi rajongó hírében áll, első komolyabb gépe az A3-as volt. Nemrég azzal örvendeztette meg az angol használtautó piacot, hogy eladta az Audi RS6 Avantját, amelyet kevés kilométerrel és 71 ezer fontért árultak. A sok hivatalos rendezvényen vesznek részt mindketten, ezért gyakran látni őket Jaguárokat és Land Rovereket vezetni. A családi autópark részei még a Rolls-Royce-ok és Bentley-k, és néhány régi Daimler is, ami a Jaguar nemesebb változata.

Vilmos herceg motorkerékpár rajongó, a szigetország legjelentősebb szakkiállításán viszonylag gyakran feltűnik és végig üli az aktuális újdonságokat. Még gyerek motort is kapott ajándékba... A felesége, Kate Middleton nem vitte túlzásba az autóbirtoklást: évekig egy háromajtós VW Golf IV-el járt, most a Golf hetedik generációja fut...

Az utóbbi időben zeneileg kevésbé aktív a Jamiraquai együttes frontembere. Viszont Jay Kay nagy autórajongóként elég sokat ellátogat Formula 1-es viadalokra és sportkocsi versenyeken is részt vesz. Jó barátja a Pink Floyd dobosa Nick Mason, aki sportautó-őrült. A félszáz autót birtokló Kay gyorsan be tud kerülni az autós és a bulvár sajtóba, elég csak annyit csinálnia, hogy árverésre bocsájtja néhány autóját. A hozzáértését mutatja, hogy nem csak ritka és méregdrága sportkocsikat gyűjt, hanem kis példányszámú, sokak által nem igazán ismert darabokat is. Ilyen például az a BMW M3-as, amely egy kis széria darabja. Azért híres darabok is találhatók nála, mint például az az amerikai izomautó, amelyet Bruce Willis vett a hajdani feleségének, és tőle vette meg Kay... A renováció érintette a 8,2 literes, V8-as motort is.

​Lionel Messi követi a focistákra jellemző mintát az autógyűjtésben, de azért akadnak meglepően hétköznapi darabok a garázsában. Ezek a Toyota Prius és a Lexus RX450h hibrid szabadidő-autó. Az erősebb masinák között ott az Audi RS6 Avant, ami a Barcelona sztár munkába járós, szolgálati autója. Több Maserati GranCoupe áll a garázsában, az olasz masinák számát gyarapítja a Ferrari F430-as, amely még az utolsó szívó motoros Ferrarik egyike. Hasonlóan középen hordja a motorját az Audi R8, amely szintén száguldásra termett, kétüléses sportkocsi. Ezen villámgyors autók mellett jól elfér a nyitott Mini, amely hozzájuk képest hétköznapi darab.

Az idén a Juventushoz igazolt sztár a hatalmas gázsijával verte ki a biztosítékot a Fiat dolgozóknál, mivel az olasz gyár tulajdonában található a focicsapat. Arra viszont nem gondoltak, hogy a Christiano Ronaldo igazolása, és Fiat, Jeep reklámarcként használva mennyi plusz bevételt fog hozni a cégnek. (Lásd, az általa reklámozott foci cipő eladásait és a ráfordított dollár milliókat.)  A CR17 ként is ismert zseni korábban már rendelkezett Bugattival, a Veyron állt a garázsában, nemrég azzal növelte az irigyei számát, hogy megérkezett hozzá a legújabb Bugatti üdvöske, a Chiron. A csodamasina mellett található Rolls-Royce, Bentley, Lamborghini is a jól őrzött garázsban. A német autóipart az Audi R8 és a Porsche 911 Turbo képviseli. A Ferrari gyűjteménye szintén irigylésre méltó, mert a La Ferrari mellett több más ágaskodó lovacskás autó forgalmijában is Ronaldo neve található.

Egy négy gyermekes anyukát is belevettünk az autó rajongó hírességeket ismertető írásunkba, ez a hölgy pedig Victoria Beckham. A híres focista férje mellett, az ex Spice Girl tag a jó ízlés és a divat terén is ismertté vált. Az utóbbiaknak köszönhető, hogy Range Rover Evoque bevezető kampányában segítségül hívták. Nem csak az volt a szerepe, hogy autót és pénzt kapott a reklámokban való szereplésért. A hétköznapokban Porschét és Toyota Prius-t is használó focista feleség a Land Rover dizájnereivel dolgozott együtt, hogy megalkossa a neki ideális Evoque-ot. A közös munkának köszönhető az általa "berendezett", különleges kiadású Range Rover Evoque. A belépő szintű luxus terepjáró világos barna bőr üléseivel és jó ízléssel összeválogatott színeivel tűnt ki az átlagból.

 

A kaszkadőröket munkanélkülivé tevő Tom Cruise a Mission Impossible széria kapcsán elég jó viszonyt ápol a BMW-vel. Nyílt titok, hogy nem csak filmjeiben szeret motorozni, hanem a hétköznapokban is. Elég tekintélyes motor gyűjteménnyel rendelkezik, amelyek többsége sportmotor. Közöttük megtalálható a BMW japán motorokat verő S1000 RR típusa és a Ducati pár csúcsmodellje. A Kawasaki GPZ900 R még az 1990-as évekből származó darab, hasonló ahhoz, amit a Top Gun első részében hajtott.

Az autókból nincs óriási gyűjteménye, mert a sok utazás és filmforgatás miatt, inkább bérel járműveket, ez sokkal egyszerűbb módszer a vezetés nyújtotta örömökhöz. Kevesen tudják, de Cruise nagy barátságban volt a remek autóversenyző és autó őrült Paul Newmannel. A Jack Reacherben használt Chevy izomautóból is áll a garázsában, a Buick Roadmaster pedig az Esőemberből lehet ismerős. A tulajdonlott autók között ott a kólásüveget formázó Corvette 1958-ból és a Bugatti Veyron is.

Képek

Kifinomultak és átlagosakKifinomultak és átlagosakKifinomultak és átlagosakKifinomultak és átlagosakKifinomultak és átlagosakKifinomultak és átlagosakKifinomultak és átlagosakKifinomultak és átlagosakKifinomultak és átlagosakKifinomultak és átlagosakKifinomultak és átlagosakKifinomultak és átlagosakKifinomultak és átlagosak

Google Plus

Galéria

Kifinomultak és átlagosak
 • Kifinomultak és átlagosak
 • Kifinomultak és átlagosak
 • Kifinomultak és átlagosak
 • Kifinomultak és átlagosak
 • Kifinomultak és átlagosak
 • Kifinomultak és átlagosak
 • Kifinomultak és átlagosak
 • Kifinomultak és átlagosak
 • Kifinomultak és átlagosak
 • Kifinomultak és átlagosak
 • Kifinomultak és átlagosak
 • Kifinomultak és átlagosak
 • Kifinomultak és átlagosak

Hirdetés