Be different! – Légy más!

Sárkányoktól a Bauhausig

Mi nők úgy vagyunk a táskákkal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: jöhet a gömbölyű, a szögletes, a parányi, a mindent elnyelő, az egyszínű, a színes, a vállra akasztható, a kézitáska, az övtáska, a hátizsák. Különösen szeretjük az egyedi darabokat. A BE DFFRNT márkát megálmodó és létrehozó Szabó Éva kollekcióját meglátva azonnal szeretnénk egy míves darabot, amelytől mi is különlegesnek érezhetjük magunkat.

A táskák szín- és formavilága is egyedi, magával ragadó. Gondolt az urakra is, hogy kitörhessenek a hagyományos formai világú aktatáska sztereotípiájából. Kinek tervezi a kollekcióit?

A BE  DFFRNT darabjai azoknak  készülnek, akik nem kedvelik az uniformalizált divatot, szeretnek kilógni a sorból, mernek egyéniségek lenni. A kollekcióim azoknak szólnak, akik nyitottak, szeretnek megújulni, szívesen látszódnak. Nem rejtik véka alá a véleményüket, vállalják önmagukat, rebellisek. A korszellemhez igazodó individualista, egyedi, extrovertált, innovatív szemléletű emberek igényei lebegnek a szemem előtt tervezés közben. Miért kellene a férfiaknak kimaradni ebből? Az első férfi kollekcióm darabja egy királykék aktatáska volt. A Bauhaushoz kapcsolódó konstruktivizmusra jellemző geometriai formákra reflektál. Azzal tettem különlegessé, hogy az oldala szőrös bőrből készült. Végül a teljes THE SPY kollekciónál ezt a koncepciót alkalmaztam a táskák oldalán eltérő, más struktúrájú bőrrel egészültek ki.

Honnan inspirálódik, és mennyi idő alatt lesz egy megálmodott tervből kézbe vehető darab?

 

Bármiből képes vagyok ötletet meríteni, kifogyhatatlan az inspiráció forrása: emlékek, hangulatok, érzések, események, utazások, és maga az anyag, amivel dolgozom.

Nagyon szeretek utazni, szerencsésnek mondhatom magam, sok helyre eljutottam már. Többek között Tokióban is jártam, jelentős inspirációt adott, a Kite kollekcióm ennek hatására született. Abszolút emocionális vagyok. Az adott pillanat, az érzés sok mindent elindít bennem.

Olyan ez, mint a szerelem, nincs két egyforma. Amikor egy új terv jár a fejemben, akkor éjjel-nappal ezen dolgozom. Kihívás a folyamat, ahogyan az inspirációt átértelmezem, kidolgozom a tárgyra. Amikor látom, hogy a kollekcióimban megvalósulnak a lehetetlennek tűnő elképzelések, nekem ezek jelentik az alkotás örömét. Amíg egy ötletből táska lesz, az körülbelül egy év kemény munka.

A táskák színvilága is eltér az átlagostól: változatos és rendkívül erőteljes színek jellemzik a kollekciókat.

Számomra fontos, hogy ne ismétlődjenek a színkombinációk. Szeretem összedolgozni a különböző színű, struktúrájú bőröket, amik nagyon extrém végeredményt mutatnak. A környezetvédelem miatt pedig ügyelek arra is, hogy a szabás során a No Waste   technológiát figyelembe véve, igyekszem minél több anyagot hasznosítani,így készültek deltoid alakú kulcstartók –mini Kite .

A cégnév is beszédes. Milyen üzenetet közvetít a BE DFFRNT?

Amikor nevet választottam ez volt az első sugallat, fontos volt, hogy külföldön is értsék.  A márkám olyan stílust képvisel, ami magába foglalja a szó szűkebb és tágabb értelemben vett különbségeit a divattal szemben. Törekvésem, hogy a különböző inspirációimból olyan kollekciók szülessenek, amik eltérnek az eddig megszokott formai és technológiai megoldásoktól. A legújabb, kapszula kollekcióm is ilyen lesz.

www.bedffrnt.com

Puskás Kati

Megosztom