Hirdetés

Mindörökké szőrme!

Google Plus

Divathullámok jönnek-mennek, de a szőrme marad: mindig az elegancia és luxus érzését sugallja, ezért soha nem megy ki a divatból. Főleg, ha gondos kezek vigyázzák az állagát, ahogy ezt a Furever by Csányi vásárlói megtapasztalhatják. A saját kikészítőműhely-, szűcsműhely és preparátorstúdióval rendelkező cég ugyanis a szakmában egyedülálló módon komplex szolgáltatást nyújt. 

A szőrmével kapcsolatban általában ritkán hallgatják meg a szőrmeipar képviselőinek racionális érveit a fenntarthatóságról és a környezettudatos kikészítésről. Holott a prémes állatokkal foglalkozó szektor felelősségteljes és szigorúan szabályozott, melynek működésében a legfontosabb szempont az állatjólét és a fenntarthatóság. A természetes szőrme olyan tiszta, fenntartható alapanyag a divat számára, amely sokkal kevésbé terheli a környezetet, mint bármilyen szintetikus alapanyag.

 

„A prémesállat-tenyésztésre mezőgazdasági tevékenységként kellene tekinteni. A megfelelő táplálék, a vitaminok, a kényelmes élet- és mozgástér, a társas igényeik, jólétük biztosítása, az állatorvosi ellátás mind elengedhetetlenek ahhoz, hogy kiváló minőségű, gyönyörű legyen az állatok prémje” – mondja Csányi János. 

A Furever tulajdonosa a kezdetekre visszatekintve elárulja, hogy a vadászattal kezdődött érdeklődése a szakma iránt: „A vadgazdálkodás „mellékterméke” a hús mellett a bőr, amely kikészítve örök emlékké és értékké válik, akárcsak a preparátum. Édesanyám valószínűleg nem volt boldog az első kísérletemtől, amely egy vadbőr kikészítése volt a saját fürdőkádunkban” – meséli mosolyogva János, miközben átkísér minket a preparátor stúdióba, ahol Érsek István művészi precizitással dolgozik. Az eredmény lenyűgöző, a valósághű preparátumok éppen csak meg nem szólalnak.  Vadászberkekben köztudott, hogy a cég rövid határidővel, kiváló minőségben vállalja preparátumok készítését, a legapróbb madártól a legnagyobb testű afrikai vadakig. S ha már a vadászoknál tartunk, még egy dologra szert tehetnek itt: speciális – akár méretre készített – vadászöltözetekre, melyek különleges bárányirhából, szarvasbőrből készülnek.

Visszamegyünk a kiállítóteremben látott csodálatos bundákhoz, amelyhez a szűcsműhelyen keresztül vezet az út. Séta közben az üzem tulajdonosa felvázolja a szakmai utat, amit bejárt. A Pannónia szőrmevállalatnál volt tanuló, ott szerezte meg  szőrmekikészítő végzettséget. Emellett több műhelyben is inaskodott, hogy a legjobb mesterektől leshesse el a szakma titkokat. Manapság már az ő üzemében szeretnének tanulni sokan, hiszen erre ma már máshol nincs is lehetőség az országban. 

Csányi János fiatalon vált vállalkozóvá, húszas évei elején már saját kikészítő műhelye volt: Fóton, majd Sződön dolgoztak, de a szíve visszahúzta Isaszegre, a szülővárosába és itt az üzem mellett, már egy bemutatótermet is létrehoztak.

 „Rengeteg mezei hörcsög volt a nyolcvanas-kilencvenes években Magyarországon: túlszaporodtak és megették a termést. A mérgezéssel való irtás ártott volna védett állatoknak is, így érdek volt a befogásuk, fizettek is érte. Egy-két millió példányt fogtak be itthon, a prémjüket Németországba, Olaszországba és Ausztriába adták el bélésnek. Én is így kezdtem. Aztán lépésről lépésre fejlődtem: rájöttem, hogy mindenki jobban jár, ha én magam vásárolom fel az alapanyagot, készítem ki, varratom meg, és én is adom el. Ráadásul így munkát tudtam biztosítani a szakma kiváló szűcsmestereinek is.” – meséli János, hogyan lett a kikészítő műhelyből Közép-Európa legnagyobb szőrmével foglalkozó vállalkozása. A brand az évek során megérett arra is, hogy Budapesten, Andrássy úti elegáns üzletükben szolgálják ki igényes vevőkörüket.

„Egyre nagyobb az igény a színes, könnyű szőrmékre. Nálunk lehet szép bundát venni már egy minőségi szövetkabát áráért,  de határt csak a megrendelő igényei és fantáziája szabhat. Vásárlóink nem tudnak olyat kérni – legyen szó bundáról, kiegészítőkről, home designe termékekről -, amit ne tudnánk elkészíteni. A kiszolgálás nem ér véget az eladással, hiszen „garanciafüzetet” is mellékelünk a megvásárolt termékhez, hogy így biztosítsuk a teljes garanciát a nálunk készült termékekhez, amelyet a későbbiekben szívesen tárolunk szakszerűen a tavaszi-nyári időszakban, tisztítunk, karbantartunk, vagy igény esetén át is alakítjuk.”

Az egymásra épülő kézműves szakmák, a megőrzött hagyományos technikák és a legmagasabb szakmai elvárásoknak való megfelelés teszi lehetővé hogy partnereink és vásárlóink, legyen szó a vadászokról, vagy a szőrme szerelmeseiről, olyan komplex kiszolgálásban részesülnek, kivételes szakemberek segítségével, ami egyedülálló az országban és amire nagyon büszkék vagyunk”

Furever, mert a szőrme örök.

www.fureverbycsanyi.com

Puskás Kati

Képek

Mindörökké szőrme!Mindörökké szőrme!Mindörökké szőrme!Mindörökké szőrme!Mindörökké szőrme!Mindörökké szőrme!Mindörökké szőrme!Mindörökké szőrme!

Google Plus

Galéria

Mindörökké szőrme!
  • Mindörökké szőrme!
  • Mindörökké szőrme!
  • Mindörökké szőrme!
  • Mindörökké szőrme!
  • Mindörökké szőrme!
  • Mindörökké szőrme!
  • Mindörökké szőrme!
  • Mindörökké szőrme!

Hirdetés