Hirdetés

Mit viseljünk az ünnepeken?

Google Plus

November és december talán a két legszorgosabb hónap, feszített tempó a munkában, karácsonyi ajándékvásárlás, ünnepekre való készülődés, fenyőfavásárlás, nem kevés stressz és idegeskedés. De amikor már ott ülünk a céges karácsonyi vacsorán vagy partin, illetve már szenteste fogyasztjuk el a jól megérdemelt bejglit, akkor minden megnyugszik és elfelejtjük a gondokat. Adunk néhány tippet az ünnepekre, hogy az öltözködés se jelentsen problémát.

Az első ilyen „megmérettetés” a céges karácsony. Van, ahol ez egy elegáns vacsora, de egyes cégeknél ez inkább egy kötetlen buli.

Az előbbire érdemes egy elegáns öltözetet választani. Férfiak esetében ez lehet a „klasszikus” öltöny-ing-nyakkendő kombináció, esetleg a nyakkendőt elhagyhatjuk, ha nem előírás. Idén télen erre az alkalomra válasszanak akár egy Exclusive by Griff akár egy McNeal öltönyt hozzá illő inggel (a Siedensticker számtalan variációt kínál) és nyakkendővel. A nyakkendőnél idén a keskenyebb fazon dívik! A hölgyek a „kis feketével” nem lőhetnek mellé, de egy kosztüm vagy szoknya és blúz kombináció is roppant elegáns.

A bulira persze lehet lazábban öltözni, ez esetben egy casual öltözetet javaslunk, akár egy Basefield vagy McNeal egy hozzáillő kockás (idén a kockás ing a sláger) inggel tökéletes lehet az alkalomra. De persze egy Tommy Hilfiger vagy Chritian Berg öltözettel sem lövünk mellé.

A szent estét általában mindenki családi körben tölti, ami persze nem jelenti azt, hogy az ünnepet és a családot ne lehetne megtisztelni alkalmi öltözettel. Ez lehet egy elegáns nadrág-ing kombináció, zakóval vagy zakó nélkül (McNeal vagy Exclusive by Griff), a hölgyek pedig egy elegáns nadrág-blúz összetétellel vagy akár egy csinos ruhával köszönthetik az ünnepet (a Ladies by Griff, a Street One vagy a Livello kollekciójában bizonyára találnak stílusunknak és az alkalomnak megfelelőt).

Ha azonban inkább a kényelemre szavaznak, akkor a férfiak számára egy Tommy Hilfiger öltözetet javaslunk, ami sportosan elegáns, még erre az ünnepre is. Női kollekcióból a Basefield Woman-t ajánljuk.

A következő esemény ez időtájt a szilveszter. Ez igen sokszínű öltözéket kíván, attól függően, hogy hol töltjük.

Van, aki az otthoni „kettesben” koccintós estére esküszik, van, akinek a mozgalmas szilveszteri a buli az igazi, míg mások egy elegáns partira voksolnak, megint mások szilveszteri bálba hivatalosak.

Ez utóbbi a legkötöttebb az öltözet szempontjából, gyakran fel is tüntetik a meghívón az elvárt viseletet. Ez annyiban jó, hogy nem lőhetünk bakot akár egy alul- vagy túlöltözéssel. Például Black Tie esetén a férfiaknak kötelező a szmoking, ám a hölgyek még mindig választhatnak estélyit kesztyű nélkül, ujjatlan hosszú ruhát, melyet egy stólával viselhetnek, de akár egy rövid koktélruhát is, a helytől függően. Ugyanakkor a Black Tie Optional már a férfiak számára is ad némi „játékteret”: eldönthetik, hogy szmokingot választanak vagy egy sötét öltönyt, persze nyakkendővel.

A buli esetén egy sportosan elegáns nadrág és egy kockás vagy csíkos ing (Camel Active, Christian Berg). Ha csak a baráti kör ül össze egy közös pókerpartival egybekötött koccintásra, akkor egy farmer és egy póló is elegendő lehet.

Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánunk Önöknek! És reméljük, jövőre is találkozunk!

Képek

Mit viseljünk az ünnepeken?Mit viseljünk az ünnepeken?

Google Plus

Galéria

Mit viseljünk az ünnepeken?
  • Mit viseljünk az ünnepeken?
  • Mit viseljünk az ünnepeken?

Hirdetés