Szépség a valóságból

Interjú Moncz Henriettével

„Mint a legtöbb nő életében, úgy az enyémben is hangsúlyos volt a nőiesség, a szépség megteremtése, fejlesztése. Amikor még nem voltam kozmetikus, úgy néztem a szakma képviselőire, mint valami titok őrzőire, akik birtokában vannak olyan tudásnak, amit egyszerű laikus nő nem érthet. Persze ez idővel megváltozik, mert itt is jellemző, hogy minél mélyebbre ássa magát az ember a tudásban, annál jobban letisztul, hogy mennyire sok tanulnivaló van még” – meséli Moncz Henriette, aki a kozmetika és orvostudomány összefonódásának úttörőjeként, olyan szépségközpontot hozott létre, ahova szinte terápiára járhatunk. De hogyan? Erről is kérdeztem a kozmetikus-szakoktatót, a Wellmed Beauty & Medical Spa tulajdonosát.

Azt mondják a vendégeid, hogy már nem is kell mondaniuk miért jönnek hozzád, ránézel és megmondod honnan ered a probléma és mire van szükség. Ez szokványos dolog egy szépségszalonban?
Nem, de mi nem is vagyunk szokványos kozmetika -és szépségszalon. Hozzám elsősorban nem egy szempillafestés miatt jön be a vendég, hanem azért, hogy komplexen lássam mire van szüksége, akár az egész szervezetére, akár az arcbőrére tekintettel. Úttörők voltunk abban, hogy a holisztikus szemléletet alkalmaztuk a kozmetikában, ez alapján tulajdonképpen egy életmód központként működünk. Sokkal több mindenben tudunk segíteni mint egy átlagos kozmetikában, aminek egyébként ezáltal nem is vagyunk riválisai.

A bőr változásaitól, sok nő pánikba esik és talán az első megoldásként a plasztikai sebész jut eszébe… Te is ezt tapasztalod?
Igen, de szerencsére tudok alternatívát nyújtani. Nem kéne pánikba esni, hiszen az öregedés nem kóros folyamat, nem betegség, természetes folyamat, amit szépen kell tudni viselni.

Fiatal nagymamaként talán a legjobb példa vagy erre.
Hiszek a természetes szépségben, amit nagymamaként is igyekszem hitelesen képviselni. Talán ez látszik!

A Wellmed Szépségközpontba elsősorban kozmetikai kezelések miatt jönnek  a vendégeid?
A szolgáltatásaink között természetesen vannak hagyományos kozmetikai  kezelések de mellette orvosi ellenőrzés mellett az is kiderülhet pl, hogy milyen testkezelésre, fogyókúrás programra lenne szükség vagy egy bőrprobléma milyen betegségre utal. Ezt azonnal itt helyben tudjuk jelezni, az orvosaink pedig tanácsolhatják a következő lépéseket. Úgy gondolom ez a jövő!

Nem általános felfogás! Ez nálad honnan jött?
1998 óta vagyok kozmetikus, 2004 –ben az Ausztriai Innsbruckban, a Piroche Cosmetiques osztrák központjában folytattam munkámat majd diplomát szereztem és szakosodtam wellness kozmetikai területen.

12 éve az  Észak Olaszországi Piroche Cosmetiques natur kozmetikai cég magyarországi képviselője vagyok, emellett a műszaki végzettségem által az orvosi lézereknek is szakértője lettem. Tehát elég széles rálátásom van a szakmára.

Úgy tudom, hogy az oktatás is nagy szerepet játszik az életedben
Folyamatosan oktatok ebben a témában. A Piroche Cosmetiques magyarországi képviselőjeként ez magától értetődik,  de sok előadást és tanfolyamot tartok függetlenül a cégtől, komplementer kozmetika, arcdiagnosztika és hasonló kínai medicinához kapcsolódó témában. A SOTE Egészségtudományi Kar egészségügyi képzésén is oktattam a saját tananyagomat.

Azt mondtad, hogy a természetesség híve vagy. A lézeres kezelések, ennek nem mondanak ellent?
Nem! Az orvos-esztétikai kezeléseink a bőr sérülése nélkül hatnak a bőr mélyebb rétegeibe, és egy természetes felépítő módszerrel állítják vissza a bőr fiatalos struktúráját.

A keleti orvostudomány szeretete, a kíváncsiságom és a tapasztalatok igazolták, hogy pont erre a komplex szolgáltatásra van szükség manapság egy kozmetikában akár a nőknek, akár a férfiaknak!

Ezek szerint férfiak is járnak hozzátok!
Persze, sőt! Kifejezetten férfiaknak relax és manager kezelések is vannak, sőt stresszoldó kezelések is. De a fogyasztó programot és a bőrfiatalítást éppúgy igénybe veszik ők is, mint a hölgyek.

Te megtaláltad a fiatalság titkát … ?!
Talán azt mondhatom, hogy igen! Harmóniában vagyok magammal, de én is épp olyan hétköznapi anyuka vagyok, akinek sietni kell haza főzni, oda kell figyelnem, hogy mit eszem és rendszeresen sportolok. Nincsenek csodák! Együnk jó minőségű ételeket, adjuk meg a szervezetnek ami kell, törődjünk a testünkkel és gondolkodjunk pozitívan.

Sz. G.