A Magas-Tátra szívében

Karnyújtásnyira a szlovákok gazdagsága. Ismeri északi szomszédunk legnagyobb kincseit? A gyönyörű vadregényes tájak, a hegygerincek, a szurdokvölgyek sziklavilága, ahol hegyvidéki fenyves erdők és rétek váltakoznak zúgó patakokkal átszelve.

Szlovákia történelme elválaszthatatlan a miénktől, őseink már a 11. században felfedezték ennek a tájnak a szépségét.

Nagyon gyorsan a köztudatba került a tátrai levegő gyógyító hatása. A különféle savanyúvíz-források előfordulása, a különleges éghajlati tényezők és a sűrű fenyveserdők levegőjének a légzőszervi betegségekre jótékony hatása miatt a vendéglátással foglalkozók hamar felfigyelnek erre a különleges helyre.

Az első és legrégibb a ma is legnagyobb üdülőtelep az 1797-től kiépülő Ótátrafüred (Starý Smokovec). A gyönyörű természet varázsa hosszabb-rövidebb sétákra vonzotta a látogatókat és hamar kezdtek elszaporodni a lakályos faházikók. Egyike volt az elsőknek a könnyű sétával elérhető Rainer menedékház, Ótátrafüredről (Starý Smokovec) a Tarajkán (Hrebienok) át vezető sétaút mentén a Nagytarpataki-völgy (Veľká studená dolina) irányába. Még ma is sok menedékház várja a pihenésre vágyó turistákat a Magas-Tátrában. Itt mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb turisztikai feltételeket, a kezdőktől a legigényesebbekig. A természetrajongók eszményi helye.

A szálláshelyek bőséges kínálatában is válogatni lehet. A helyi szállodák között kitüntetett helyen van Újtátrafüreden (Nový Smokovec) a Grand Hotel Bellevue**** a Magas-Tátra szívében alig néhány percnyire a fő túraútvonalaktól és közlekedési összeköttetésektől.

A szálloda hosszú története egészen a 20. század 60-as éveibe nyúlik vissza.

A hagyomány és a szolgáltatások minősége a megelégedettség garanciája. A szálloda 150 szobával, nagy ingyenes parkolóval rendelkezik.

Több mint fele már teljes átalakításon ment keresztül az elmúlt években, így az exkluzív szobákban az igazi modern luxust tapasztalhatunk. Az ide betérők magas szintű gasztronómiai élményekkel gazdagodva térhetnek haza, és szálloda szlovák éttermében megkóstolhatják az igazi szlovák specialitásokat.

Lazításra a tágas modern wellnessben is van lehetőség. A különféle szauna típusok közül érdemes meglátogatni a száraz szaunát festői kilátással a teljes Poprád-medencére (Popradská kotlina).

Amennyiben nyugodtabb pihenésre vágyik a vendég, rendelkezésére áll a saját szaunával, jacuzzival, zuhanyzóval és ággyal ellátott külön wellness központ.

A sport szerelmesei a Magas-Tátra egyik legnagyobb úszómedencéjét élvezhetik, amely 2020 tavaszára bővülni fog a gyerekek nagy örömére néhány kismedencével és szaunával. A nagyszerű pihenés után a fitneszközpont lehetőséget kínál a sportolásra, fallabdázásra, szórakozásra a bowling bárban.

Mindezt még kellemesebbé teszi az élő zongorajáték hallgatásával eltöltött idő a lobby bárban.

A széleskörű szállodai választékot a kongresszusi központ egészíti ki. Ideális vállalati találkozókra és kongresszusokra, 10-1200 személy befogadására alkalmas. Technikailag tökéletesen felszerelt termeinek és szalonjainak használatát és szolgáltatásait egy csúcsértékű szakmai csapat biztosítja, az egyedi helyi jellegzetességével és az eredményesség garanciájával, ami felejthetetlen élményt hagy maga után.

Akár vállalati csapatépítésének, akár családi pihenésnek keres megfelelő környezetet, szállodánkban biztosan sikerül megtalálnia az alkalmas helyet.

A Grand Hotel Bellevue **** a legmegfelelőbb hely az Ön számára.

www.hotelbellevue.sk