Hotel Borostyán

Debrecentől 20 kilométerre, a gyógy- és termálvizekben gazdag alföldi régió közepén, Nyíradony -Tamásipuszta településen megépítettük Közép-Kelet Európa legmodernebb med hotelét.

A hotel hét hektár területen fekszik, melyből 2 355 négyzetmétert építettünk be, hogy a legkülönfélébb luxusszínvonalú szolgáltatásaink otthonra találjanak.

Négyszintes szállodánk alsó szintjén a wellness részleg kapott helyet. A földszinten egy pompás hall, étterem, illetve rendezvényterem , az emeleten és a tetőtérben pedig 51 szoba található, amelyből 31 superior franciaágyas szoba,16 egyedi tervezésű családi lakosztály, 4 exkluzív lakosztály.

Wellness hotel és magánklinika

Pihenés és gyógyulás kéz a kézben jár a Hotel Borostyánban. Az Európai Unióban egyedülálló szolgáltatásokkal és ételekkel várjuk ínyenc vendégeinket Debrecen mellett, a város zajától távol, ám könnyen megközelíthető területen. Szállodánk különleges építészeti stílusával szeretnénk Önnek megadni a hétköznapi zaklatott rohanásból való kilépés élményét, ezért létrehoztuk egyedülálló stresszoldó wellness centrumunkat.

Azt szeretnénk, ha Ön pár nálunk töltött felhőtlen nap után valóban feltöltődve, kipihenten, sőt, egészségesebben térhetne haza, ezért megalapítottuk szállodánk magánklinikáját is, ahol a legkiválóbb orvosok gondoskodnak az Ön testi jólétéről, természetesen megbízható diszkréció mellett.

Hotelünkben wellness programok várják az aktív pihenésre vágyó felnőtteket és gyermekeket egyaránt. Színes kínálatunkban megtalálhatják a vízitornát, gyermekszaunát. A szépségükkel törődni vágyók lézeres szőrtelenítő kezelés, többféle ránctalanító eljárás közül is választhatnak. A súlyproblémákkal küzdők számára is segítséget nyújthatunk a korszerű lipo-kriolízis eljárással. Testnek és léleknek egyaránt felüdülést nyújt masszázskínálatunk.

Érdességek a borostyánról

A borostyánkő nem más, mint megkövesedett gyanta. Gyakran ásványként tartják számon, valójában azonban nem önálló ásványfaj, hanem számos szerves ásvány elegye.

Szabálytalan, alaktalan tömböket alkot. Gyakran tartalmaz zárványokat, sokszor épen maradt fosszilis rovar-, esetleg kisebb hüllőmaradványokat, melyek növelik a borostyán értékét. Színe a mézsárgától a barnás árnyalatokig terjedhet, tartalmazhat jól látható növényi vagy állati maradványokat a földtörténet különböző korszakaiból.

Sok monda és rege kapcsolódik hozzá, az Odüsszeia is sokszor említi. Az ókorban a borostyánnak magas ára volt, mert hittek gyógyító erejében. Ebben a történelmi korszakban külön róla elnevezett kereskedelmi útvonalon szállították és ékszerként viselték, bár hire ment egy borostyánkő szobának is… Nevét egy mezőváros is viseli Ausztriában (Bernstein). 

Érdekes tulajdonsága, hogy kis fajsúlya miatt fennmarad a vizen. Mivel dörzsöléssel statikus árammal feltölthető, az ókori görögök elektronnak nevezték. Némelyek szerint innen ered az elektromosság szavunk. Mivel valójában nem kő, hanem gyanta, hőre meglágyul, alakíthatóvá, hajlíthatóvá válik, magasabb hőmérsékleten elég.

www.hotel-borostyan.hu