Indul a strandszezon

Az idei strandszezonban is elsőként a Dagály és Palatinus Strandfürdő nyitják meg kapuikat a budapesti strandok sorában, melyek idén is számos kedvezménnyel és programmal várják a nap és a víz szerelmeseit.

A strandszezon megnyitására április 30-án került sor, ekkor nyilt a Palatinus, a Dagály fürdő strandterülete és ekkor indult a Gellért fürdő hullámszolgáltatása is. A Csillaghegyi és Paskál strandok május 28-án, a Római strand május 29-én, Pünkösdfürdő június 4-án nyitottak. A szezon zárására várhatóan szeptember 4-én, vasárnap kerül sor (jó idő esetén szeptember 11-én.).

Július közepén kerül átadásra a Paskál fürdő fejlesztése, melynek eredményeként Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdővel gazdagodik, ahol egy közel 1.400 m2 alapterületű, új fürdőépület kerül kialakításra. A fedett földszinti részen tanmedence, babamedence, gyógymedence, vízi-bár, és kinti-benti élménymedence is lesz. Az átalakítás a jelenlegi egybeépített rombusz, illetve téglalap alakú medencék szétválasztását is jelenti. Ez utóbbi, mint nyitott úszómedence a jövőben télen is üzemelni fog. Természetesen épülnek szaunák, kezelőhelyiségek, valamint egy speciális, geotermikus szauna. Felújításra és átalakításra kerülnek a stand medencéi, öltözői is. Az új fürdőegység megnyitásáig a strand továbbra is kedvezményes, 1400 Ft-os egységes jegyárral várja a látogatókat.

A Palatinus strand területén is zajlik a fejlesztés. A projekt elsődleges célja a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése. Terveink között szerepel egy alagsori wellness részleg kialakítása, a szükséges kiszolgálóterek (öltöző-, mosdó-, és személyzeti területek) kiépítésével. Az épület egészét akadálymentessé alakítjuk. A strandszezon idején használatos öltözőterületek szintén megújulnak, az itt található műemlékileg védett kabinokat restauráljuk, a vizesblokkok átfogó felújításon esnek át. Az épület homlokzatát az eredeti Janáky-féle tervek szerint újítjuk fel, maradéktalanul betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait. Az erősen leromlott állapotú vendéglátó-kiszolgáló egység (volt Imi büfé) egyes részeit már le kellett zárni a vendégforgalom elől. A beruházás során megújul mind az épület, mind közvetlen környezete, hogy a nyári szezon kiemelt időszakaiban is maradéktalanul ki tudja szolgálni vendégeinket. Ezen a területen is tervezünk funkcióbővítést, hiszen a tetőszinten található területet a nyári táborok résztvevőinek alakítjuk ki, így rosszidő esetén is tudnak programokat biztosítani a gyerekek részére. A termálmedence fölé lefedést tervezünk, ami a strandszezonon kívül tovább növeli a fürdőzök komfortérzetét, napsütéses időben pedig árnyékot ad. A megújult fürdő átadása 2017. második negyedévében várható.

A beruházások nem befolyásolják a strandok nyitva tartását. Azok változatlan, tavalyi nyitva tartással megegyezően várják a vendégeket. A Palatinus strandon a felújítás miatt a szekrények mellett fogasolóban biztosítjuk az átöltözés és a ruhatárolás lehetőségét.

Bár a Dagály strandon az úszóközpont építése miatt megszűnik a gyerek- és tanmedence, ezen a nyáron különlegességgel várjuk a látogatókat, hiszen mind az UEFA Labdarúgó Európa Bajnokság, mind az Olimpia idején 12 nm-es LED falon követhetik végig a sporteseményeket, akár a hűsítő medencében ülve.

Ugyanez a lehetőség várja a Széchenyi fürdőbe látogató vendégeinket is, akik szintén 12 nm-es LED fal előtt drukkolhatnak kedvenc sportolóiknak.

A Palatinus és a Dagály strand árai változatlanok, a Csillaghegyi, Római és Pünkösdfürdői strandokon 100 Ft-tal emelkednek a belépők árai, de természetesen továbbra is lesz lehetőség gyermek, diák és nyugdíjas jegyvásárlásra, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi belépők megváltására.

A Csillaghegyi strandon idén is nagyon kedvezményes, 1000 Ft-os egységes áron várjuk a strandolni vágyókat, hiszen évek óta törekvésünk, hogy minél szélesebb vásárló rétegnek tudjuk biztosítani a biztonságos, kulturált strandolás lehetőségét. Az árak megtalálhatóak a www.budapestgyogyfurdoi.hu weboldal Fürdők menüpontjában.

A nyár folyamán számos családi, sport és gyerekprogram teszi még színesebbé a strandok életét, hiszen számos hétvégéken mind a hat strandon érdekes és szórakoztató programok, aquafitness és egyéb sportolási lehetőségek is várják az érdeklődőket. Július 29-én a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére idén is megrendezésre kerül a Strandok Éjszakája program, melyhez a Budapest Gyógyfürdői Zrt. idén a megújuló Paskál strandon megszervezésre kerülő programokkal csatlakozik.