New Garden kertészet

A New Garden kertészet legszélesebb növényválasztékkal rendelkező hazai kertészet. A város öt pontján megtalálható kertészetükből a kerti dísznövények, szobanövények, konyhakerti zöldségek, gyümölcsök, fűszerek, mediterrán növények számos fajtáján kívül olyan óriás fákat és cserjéket is azonnal saját kertünkbe telepíthetünk, melyek felnevelése normál körülmények között hosszú évtizedeket venne igénybe.

A legnagyobb, több mint két hektáron elterülő kamaraerdei úti kertészetükben számos óriás növény található. Itt az akár 15-20 éves juharfák, hársfák, tölgyek, 10-13 méter magas tulipánfák, ginkgók között sétálnak a vásárlók.   Csak egy döntés, és az itt kiválasztott 15 éves platán egyik reggel már a mi kertünkben suhog!

A vásárlók kertészmérnök, eladók segítségével választhatják ki a vágyaiknak és a kertjük adottságainak legmegfelelőbb növényt, vagy növény együtteseket. A megvásárolt növényekhez a szaktanácsadás mellett segítséget kapnak a növények szállításában, hiszen a három-négy méter lombátmérőjű óriásnövények szakszerű szállítást igényelnek.   A New Garden a legnagyobb fejtörést okozó problémát is megoldja, azaz a kiválasztott fák telepítésében is közreműködnek. Az ültetéssel együtt megrendelt növényekre garanciát vállalnak. Ennek feltételeiről érdemes a kertészet honlapján tájékozódni.  Gyakoriak a felkérések komplett kertészeti tervek készítésére és kivitelezésére is.  Nagyon kedveltek az óriásnövények, mert egy-egy friss építkezés után, a puszta területből szinte napokon belül gyönyörű, árnyékos parkká változtatható a kert. A king size, vagyis óriási méretű fák és cserjék ültetésével a kíváncsiskodó elől is azonnal eltakarhatjuk a privát életterünket, árnyékot varázsolhatunk és ami valóban már-már meseszerű, hogy a többéves gyümölcsfák telepítésével akár a beültetés évében saját fánkról szüretelhetjük a gyümölcsöt.

A kertek mellett ma már a teraszokat is rendkívül változatosan be lehet rendezni. A terasz izgalmas élőhely a növények számára, mert általában nagyon száraz, viszont gyakran napsütötte, ebből fakadóan nagyon meleg, ráadásul nagy napi hőingással kell számolni. Ezekhez a feltételekhez a balkon- és mediterrán növények felelnek meg a leginkább, népszerűek leanderek, a citromfák, narancsfák bougainvilleák. Nagyon kedveltek a formanövények is, ezek közül több a térelválasztás funkcióját is betöltheti, így intim hangulatot alakítható ki a teraszunkon is. Jó választás a Leyland ciprus, de korallberkenyéből és örökzöld loncból is csodaszép térelválasztók varázsolhatóak. Sokan szeretik a formanövényeket is, a babérmeggyből, ciprusokból különböző gömb, spirál és pom-pom formák nyírhatók, igaz, ezek később is igénylik az utónyírást. A teraszok hangulatának kialakításában is erőteljes szerepet játszanak az aktuális trendek. Míg néhány éve a mediterrán, toszkán hangulat volt az uralkodó, most inkább a minimalista stílus az irányadó. A növényeket inkább barna, szürke, fekete árnyalatú és inkább szögletes formavilágú cserepekbe helyezik ki. Nagyon népszerűek a csúcskategóriás Lechuza cserepek, melyek törés- és fagyálló tulajdonságuk miatt különösen ajánlottak szabadtérre. Ezek olyan speciális öntözőrendszeres betéttel vannak ellátva, melyek akkor is gondoskodnak a növények vízellátásáról, mikor a tulajdonosok, éppen nyaralnak. Fontos, hogy ilyenkor se felejtsünk el gondoskodni örökzöldjeik téli védelméről.    

www.newgarden.hu

Megosztom