Hirdetés

Miénk a világ legmodernebb stadionja

Google Plus

Meseszép, gyönyörű, varázslatos, fantasztikus, csodálatos – röpködtek a jelzők innen-onnan, s korántsem csak az elfogultak szájából. Egyáltalán nem találtuk, mert nem találhattuk túlzónak a szuperlatívuszokat sem. A fővárosi Puskás Arénát pazar létesítményként vehette birtokába az a 67 ezer ember, aki személyesen volt kint az avatóünnepségen, s érezhette magáénak az átadás pillanatától mindenki más is, aki a világ legismertebb magyarjának, Puskás Ferencnek a nevét hordozó stadion ügyét szívén viselte.

Az előd az ötvenes években épült, majd 2002-ben a zseniális labdarúgó után Puskás Ferenc Stadionná átkeresztelt Népstadion az elmúlt évtizedek alatt elöregedett, lepusztult állapota miatt elkerülhetetlenné vált a gyökeres változtatás. A helyén létrejött vadonatúj sportszentély két és fél év alatt készült el, s immár Puskás Aréna néven november 15-én megtörtént az ünnepélyes avatás is: telt ház előtt, össznépi öröm közepette játszhatott barátságos meccset a nemzeti válogatott Uruguay legjobbjaival. Noha a futballtudásban a mieink előtt járó dél-amerikai vendégek nyertek 2-1-re, az eredmény sem vehette el a kedvét a stadiont a sajátjuknak tekintő, újjászületését egyfajta személyes sikerként megélő lelkes tömegeknek.

A magyar-uruguayi mérkőzésen ott volt az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszóból lett sportállamtitkár, dr. Szabó Tünde is, aki úgy fogalmazott: számára óriási élmény volt a stadionavató.

„Szerintem a sportszerető közönségre is nagy hatással lesz a Puskás Aréna, hiszen mi nem voltunk ahhoz szokva, hogy ilyen gyönyörű szép stadionjaink legyenek. Most és itt családok voltak, gyerekek, nők és férfiak, mindez önmagában is nagyon pozitív. Feltételezem, hogy ez a létesítmény a sportolókra is fantasztikus hatással van, a fiataloknak külön óriási motiváló tényező, hogy játékosként ott legyenek, ott focizhassanak ilyen sportarénában, amely tud mindent, amit egy ilyen létesítménynek ma tudnia kell.”

Az államtitkár is elismerő jelzőkkel nyilatkozott.

„Szerintem a legmodernebb stadionunk van a világon, egyszerűen csodálatos a Puskás Aréna. Megmaradt a régi stílusa, korszerű változatba ötvözve. Hiszem, hogy Magyarországnak olyan szimbólumává válik, amire mindenki büszke lehet, amelyet mindenki a magáénak érezhet. Jönnek majd ide rengetegen, külön stadiontúrák is lesznek, amelyek keretében az ország lakói és külföldiek ismerkedhetnek meg vele. Mindenkinek lehetősége nyílik rá, hogy láthassa ezt a csodát. Ebben a mai követelményeknek tökéletesen megfelelő ultramodern és gyönyörű Puskás Arénában a régi létesítménynek a lelke is benne van, itt tovább él a szelleme a Népstadionnak, fantasztikus élménnyel gazdagodik, aki felkeresi...”

Szabó Tünde magára az avatómeccsre is kitért.

„Nagyon erős csapattal mérkőztünk, amely a világranglistán az ötödik, ezt nem szabad elfelejteni. Szerintem nagyon jól helytállt a magyar válogatott. Persze kijön ilyenkor, hogy mit kell még javítanunk, és igen, még fejlődnünk kell, ugyanakkor azt se feledjük el, hogy született magyar gól is. Az, hogy Szalai Ádám betalált, azért fontos momentum, mert minden stadiont fel kell avatni ily módon is, ahogyan ő most a góljával tette a Puskás Arénában.”

                                                                                                         

Képek

Miénk a világ legmodernebb stadionjaMiénk a világ legmodernebb stadionjaMiénk a világ legmodernebb stadionjaMiénk a világ legmodernebb stadionjaMiénk a világ legmodernebb stadionja

Google Plus

Galéria

Miénk a világ legmodernebb stadionja
  • Miénk a világ legmodernebb stadionja
  • Miénk a világ legmodernebb stadionja
  • Miénk a világ legmodernebb stadionja
  • Miénk a világ legmodernebb stadionja
  • Miénk a világ legmodernebb stadionja

Hirdetés