A lágy fagylalt
Azaz a „csavaros fagyi”
Több ízben, családi recept alapján
Már a dédnagypapám is vendéglátózott masszívan. Amióta az eszemet tudom, a nagymamám lángosozott, mellette már anyukám is büfézett, mint munkavállaló. Most, immár húsz éve saját vállalkozásként működik a dolog. Én beleszülettem, belecsöppentem, belenőttem a vendéglátásba. Körülötte voltam mindig… Meséli el történetét Ercse Norbert, az E-mese fagyizó tulajdonos-ügyvezetője.
Békási piacon volt a legelső saját büfénk és közel 20 éve vagyunk a Pünkösfürdő utcában, a Királyok útja sarkán az E-mese vendéglátó egységünkkel. Emellett a leányfalui strandon is jelen vagyunk 10 éve fagyival, jégkásával, italokkal.
Érettségi után, még aktívan vízilabdáztam, de a szakmából kifolyólag elkezdtem a vendéglátás útját taposni. Kezdtem a pincér-felszolgáló iskolával, utána üzletvezetői iskola, majd a szakács és a cukrász képzés következett. Ezeken mind végigmentem, hogy legyen fogalmam a szakmáról. Kereken tíz éve vagyok családi cégünk ügyvezetője, de természetesen mindent megbeszélünk és mindenes is vagyok. Ráfókuszáltam a fagylaltkészítésre, annak finomítására. Nálunk, amivel különbözünk a többségtől, hogy valóban saját recept alapján, a legelső fázistól mi készítjük a fagylaltjainkat, minden egyes adag a mi kezünk munkája. Alapízeink a klasszikus csoki-vanília, a vanílián még vannak ízesítéseink, mint az erdeigyümölcs, kivi vagy karamell, de emellett van citrom-kékszőlő és eper-sárgadinnye párosításunk. Itt olasz géppel, családi „titkos” receptünk alapján, mindig pontosan ugyanazt a megszokott minőséget készítjük, és a mennyiség is állandó. Van gyerek, kis és nagy adagunk. Az egygombócos fagyi a gyerekadagunk, ami 400 Ft, kis adagunk 700 Ft, ami két gombóc fagyinak felel meg, a nagy adagunk, ami 1 100 Ft, négy gombóc fagyi mennyiségével vetekszik. A jó adag, jó áron, jó minőségben hármas együtt jelenti a sikert, aminek köszönhetjük egyre terebélyesedő törzsközönségünket. E-mese fagyizónkban, tudják a vendégek, hogy mesébe illő a csavaros fagyink!