Az Abacus Business & Wellness Hotel****Superior Budapesttől 25 km-re, Herceghalmon található. A szálloda inspiráló légköre, innovatív környezete, egyedülálló gasztronómiai filozófiája miatt a családi pihenés, a wellness hétvégék, konferenciák, üzleti találkozók és esküvők tökéletes helyszínéül szolgál.

A négycsillagos hotel 128 szobával, illetve emelt szintű lakosztállyal, 6 automatizált konferenciateremmel, 1600 négyzetméteres wellness-részleggel és első osztályú gourmet étteremmel rendelkezik.

Tóth Ferenc, a szálloda komoly külföldi tapasztalatokkal is rendelkező konyhafőnöke nagy hangsúlyt fektet a zsámbéki medencében föllelhető alapanyagok használatára.

Fűszereink nagy része saját konyhakertünk termései, és mindig az idénynek megfelelő ételek szerepelnek kínálatunkban.

Fogásaink a nemzetközi konyha mellett erősen tükrözik a magyar ízvilágot, felhasználva a modern konyhatechnológiában rejlő lehetőségeket, mint például a lassan sütés (Souvide).

Vendégeink fele visszatérő vendég, akiket a nyugodt, családias, modern környezet mellett a gasztronómiai élvezetek vonzanak vissza hozzánk. Ennek is köszönhető, hogy elnyertük a megtisztelő „A legjobb vidéki business- és konferenciahotel” címet.

Kacsamell rosé, pálinkás-rózsaborsos pikáns eperraguval, erdélyi kölestortával, almapürével

A bőrös kacsamellet roséra sütjük (hirtelen a bőrén megpirítjuk és addig sütjük, amíg a hús nyomásra kicsit ruganyos, és enyhe vérzés látható), sóval, színes borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.

Eperragu: 10 dkg epret cukorral, vízzel, 3 cl pálinkával, csipetnyi rózsaborssal összefőzünk

Kölestorta: 10 dkg kölest, sóval, borssal, ételízesítővel, tejjel felfőzünk, juhtúrót teszünk bele, majd formába helyezzük. Megvárjuk, míg megdermed, és tálalás előtt átpirítjuk, a közepébe almapürét rakunk.

Almapüré: almát csillagánizzsal pépesre főzünk.

Parmezános zöldfűszerkéregben sült jércemellfilé, zöldséges lasagnéval

Cukkinit, padlizsánt, paradicsomot, paprikát megsózunk, borsozunk, friss bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot adunk hozzá és összesütjük.

Besamel-mártás: vajon a lisztet megfuttatjuk, tejjel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, krémesre főzzük.

Lasagne: A tepsibe rétegezzük a besamelt, a tésztát és a zöldséget (a besamellel kezdjük). Tetejére sajtot reszelünk majd 170 Celsius-fokon 40 perc alatt készre sütjük.

A jércemellet sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal ízesítjük és megsütjük, amikor majdnem kész, parmezánnal megszórjuk.

Paradicsommártással tálaljuk: a kockázott paradicsomot hagymával, fokhagymával, zöldfűszerekkel, sóval, borssal megfőzzük, leturmixoljuk.

A pontos receptúráért látogasson el honlapunkra:
www.abacushotel.hu/receptek

Megosztom