Abacus-ízek
Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek nyári receptajánlata
Bivalymozzarella paradicsomlekvárral, friss rukkolával
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db bivalymozzarella (100 g-os)
- 20 dkg szárított paradicsom
- 10 dkg rukkola
- 1 szál friss rozmaring
- 4 levél bazsalikom
- 5 dl fehérbor
- 5 cl balzsamecet-krém
- 10 dkg kristálycukor
A szárított paradicsomot a fehérborral és a kristálycukorral együtt felfőzzük, ezt követően pedig hozzáadjuk a rozmaringszárat és a bazsalikomleveleket. Rövid ideig tovább főzzük, majd leturmixoljuk, s kihűtjük. Tetszés szerint a tányérra tálalunk a kihűlt paradicsomlekvárból, közepébe helyezzük a mozzarellákat, végül a balzsamecet krémmel összekevert rukkolával megkoronázzuk őket.
Diós-mazsolás csuszatészta ropogós kacsacombbal, friss gyümölcsökkel
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db kacsacomb
- 500 g csuszatészta
- 100 g darált dió
- 50 g aranymazsola
- 100 g só
- 50 g friss áfonya
- 50 g friss eper
- 5 cl méz
A kacsacombokat alaposan besózzuk, s egy éjszakán keresztül érlelődni hagyjuk a hűtőben. Másnap előmelegített sütőbe helyezzük a kacsacombokat, s alacsony hőfokon puhára, végül a hőfokot felvéve (190°C) pár perc alatt ropogósra sütjük. Eközben kifőzzük a csuszatésztát, s lecsepegtetjük. Egy teflon serpenyőben mézet hevítünk, hozzáadjuk a tésztát, darált diót, mazsolát, majd jól összekeverve négyfelé, mély tányérokba tálaljuk. A ropogós kacsacombokat a tészta tetejére helyezzük, s friss eperrel és áfonyával díszítjük.