Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek nyári friss receptajánlata

Egészben sült branzino, bébicéklás, tormás kevert salátával, bodza öntettel

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db/ kb. egyenként 35 dkg- os tengeri sügér (branzino)
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg tengeri só
  • 2 dkg friss grillbors
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 4 szál friss rozmaring
  • 1 db citrom
  • 60 dkg friss kevert saláta/ lolo rosso, endívia, radichio, rukkola, jégsaláta/
  • 50 dkg bébicékla
  • 1 dl bodzaszörp
  • 0.5 dl fehérbor ecet
  • 10 dkg koktélparadicsom

A halakat pikkelytől, szemétől megtisztítjuk, besózzuk, borsozzuk. A belsejébe 1 szál rozmaringot, zúzott fokhagymát, 1 vékony gerezd citromot helyezünk.

A sügér bőrös felületét 5 cm-es távolságokra bevagdossuk, besózzuk. Hagyjuk állni kb. 15 percet és közben a salátát is összekeverhetjük.

A friss kevert salátát alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük, hozzáadjuk a koktélparadicsomot és a bébicéklát. Bodzaszörppel és fehérborecettel ízesítjük, majd 4 felé elosztjuk a tányérokra. A halakat forró serpenyőben olívaolajon aranybarnára sütjük, majd a saláták mellé helyezzük.

Tökmagos csirkemell saláta erdei gombákkal

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 dkg só
  • 2 dkg friss grillbors
  • 20 dkg erdeigomba-mix
  • 60 dkg friss kevert saláta/lolo rosso, endívia, radichio, rukkola, jégsaláta/
  • 0.5 dl balzsamecet-krém
  • 0,2 dl balzsamecet
  • 10 dkg grana padano parmezán sajt

A csirkemelleket friss grillborssal, sóval befűszerezzük. Olívaolajon sütni kezdjük, majd amikor az egyik oldala megsült, a serpenyőben megfordítjuk. Az erdeigomba-keveréket mellé helyezzük, majd együtt készre sütjük. A csirkemelleket egy vágódeszkára fektetjük. A salátakeveréket 4 mélytányérba elosztjuk és a pirított erdei gombánkat a saláták tetejére tesszük. Balzsamecet-krémmel és balzsamecettel meglocsoljuk. A csirkemelleket 3 felé elvágjuk s a salátákra tálaljuk, parmezán forgácsokkal meghintjük.

Megosztom