Bivalymozzarella paradicsommal, olívával, szarvasgomba olajjal, brokkolicsírával

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db 100 g-os bivalymozzarella
  • 1 dl szarvasgomba-olaj
  • 1 doboz brokkolicsíra
  • 100 g magozott olívabogyó
  • 4 db paradicsom
  • friss borskeverék
  • 20 g tengeri só

A bivalymozzarellákat felszeleteljük és a paradicsomot is hasonló vastagságú szeletekre vágjuk. Általában ez 5-5 szeletet jelent, hogy esztétikus legyen. Majd egy kb. 10 cm-es fa nyársra váltakozva felszúrjuk, amit célszerű a mozzarellával kezdeni, majd ezzel is zárni a sort. Ezt követően a nyársat a tányérra helyezzük, szarvasgomba ízesítésű olívaolajjal meglocsoljuk, köré magozott, szeletelt olívabogyót szórunk. Meghintjük friss brokkolicsírával, kevés tengeri sóval és friss őrölt borssal. Ízlés szerint ízesíthetjük kevés balzsamecettel, rukkolával vagy citrommal.

Parasztsonkával, füstölt gomolyával töltött jércemell sokmagvas bundában, rizibizivel, currys majonézzel

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • 40 dkg füstölt gomolyasajt 
  • 20 dkg szeletelt parasztsonka
  • 4 db tojás
  • 40 dkg jázminrizs
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg tört napraforgómag, tökmag, szezámmag, lenmag vegyesen
  • 10 dkg majonéz
  • 2 dkg currypor
  • 10 dkg só
  • 1 l étolaj

A jércemellekből 4 db szép szeletet vágunk, ha lehet, nyitott szeleteléssel. Ezeket a szeleteket kiklopfoljuk, majd besózzuk. Az így kapott húsunkra ráhelyezzük a szeletelt füstölt sonkát, erre pedig a füstölt gomolyát. Majd felcsavarjuk az így kapott, töltött csirkemelleket. Ezt követően bepanírozzuk a tekercseket úgy, hogy a zsemlemorzsát összekeverjük a vegyes magvakkal. Közben az ismert módon rizi-bizit készítünk, s miközben készül a köretünk, felhevítjük az étolajat és kisütjük a bepanírozott tekercseket. Ezt követően az olajból kivesszük, lecsepegtetjük. A majonézt egyszerűen kikeverjük sárga curryporral. A csirkemelleket 4 részre felszeleteljük, a tányérunkra rizi-bizit tálalunk, melléhelyezzük a szeleteket, és currys majonézzel kínáljuk.

 

Megosztom