Abacus-ízek
Baconban sült mangalicaszűz, grillezett bébizöldségekkel, libamájmártással, medvehagyma pestóval

Hozzávalók:
Medvehagyma pestó:
- 10 dkg medvehagyma
 - 1 dl olívaolaj
 - 5 dkg parmezánsajt
 - 5 dkg mandula
 - 1 dkg só
 
Összeturmixoljuk és kész.
- 80 dkg mangalic szűz
 - 20 dkg baconszalonna
 - 4 dkg só
 - 1 dkg grillbors
 - 20 dkg libamáj
 - 2dl tejszín
 - 10 dkg bébicukkini
 - 10 dkg bébirépa
 - 10 dkg bébicékla
 - 10 dkg mogyoróburgonya
 - 1 dl olívaolaj
 - 2 cl konyak
 
A mangalicaszűzeket sózzuk, borsozzuk, majd baconszalonnába tekerjük. A libamájat 80 °C-os sütőben 25 percig gőzöljük, majd felmelegített tejszínnel, 2 cl konyakkal összeturmixoljuk. A zöldségeket forrásban levő sós vízben 3 percig főzzük,majd lecsepegtetjuk. Felhevített vajon megpirítjuk őket. A mangalicaszűzet felhevített serpenyőben körben a baconnal megsütjük, majd felvágjuk 3 részre. A libamáj mártásunkat a tányérra öntjük, ezt követően ráhelyezzük a mangalicaszűzeket, majd a vajon aranybarnára pirított zöldségeket mellé tálaljuk. Medvehagyma pestóval meglocsoljuk.
3 fajta bruschetta tonhalas, paradicsomos és parasztsonkás

Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg vizes tonhaldarab
 - 1 kisebb fej lilahagyma
 - 0,5 dl majonéz
 - 1 dl olívaolaj
 - 4 dkg só
 - 4 szál friss bazsalikom
 - 2 db paradicsom
 - 10 szelet vékony parasztsonka
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 0,2 dkg friss bors
 - 3 dkg kapribogyó
 - 10dkg rukkola
 - 2 db francia baguett
 
A tonhalat a vizes pácléből kivesszük és lecsepegtetjük, majonézzel és kapribogyóval összekeverjük, s hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát. Kevés friss borsot és sót adunk hozzá, összekeverjük. A parasztsonkát vékony szeletekre vágjuk és hűtőbe rakjuk. A paradicsomot apró kockára vágjuk, a friss bazsalikomot összetépkedjük és a paradicsomhoz adjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, kevés sót és olívaolajat, átkeverjük.
A francia baguetteket 3 cm-es szeletekre vágjuk és megpirítjuk mindkét oldalát. Majd az így kapott pirítósokra ráhelyezzünk egy kanállal a tonhalkrémből és paradicsomból. A megmaradt pirítósokra pedig kevés olívaolajat csepegtetünk, rukkolát teszünk rá és a sonkaszeleteket ráhelyezzük.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 