Abacus-ízek
Branzinofilé sült újhagymával , római salátával, roseblivel, remoulade mártással
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db branzinofilé
- 1 fej római saláta
- 1 dl olívaolaj
- 2 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- 4 db mini csemegeuborka
- 4 db burgonya
- 1 l étolaj
- 8 szál újhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 0,03 dkg grillbors
- 2 gerezd pucolt fokhagyma
- 0.05 dkg só
- 1 db citrom leve
- 0.05 porcukor
- 0.02 fehérbors
A branzinofiléket besózzuk, a római salátát megmossuk, leveleire szedjük, a burgonyát vékony karikákra vágjuk, az újhagymát megpucoljuk.
Előkészítünk 2 db teflon serpenyőt. Az egyikbe olívaolajat öntünk. A besózott branzinofiléket a felhevített olajban elkezdjük sütni, majd sütés közben mellétesszük az újhagymát. Közben megforgatjuk a halat a serpenyőben, és amikor már majdnem kész, a pucolt fokhagymát, amit összezúztunk a halhoz hozzáadjuk.
Közben a másik serpenyőnkbe étolajat öntünk és a vékonyra vágott burgonyakarikákat a felhevített olajban megsütjük. Ahogy elkészült, a burgonyát lecsepegtetjük.
Az így elkészült ételt egy tányérra tálaljuk. A mártásunkat a saláta mellé helyezzük.
Mártás : A kész majonézt tejföllel összekeverjük, a mini csemegeuborkákat ,valamint a lilahagymát apró kockákra vágjuk, a mártásba belehelyezzük. Sóval, fehérborssal, fehérborral, citromlével ízesítjük.
Édes –csípős tanyasi csirkecomb zöldséges tagliatellével
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkecomb filé
- 10 dkg friss koriander
- 2 dl édes csípős chilliszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg só
- 1 dl olívaolaj
- 1 db lime leve
- 10 dkg brokkoli rózsáira szedve
- 10 dkg gomba (szeletelt)
- 2 szál újhagyma 4 cm-es darabokban
- 8 db koktélparadicsom
- 1 db cukkini felcsíkozva
- 1 db sárgarépa felcsíkozva
- 50 dkg tagliatelle
A csirkecombokat sóval, limelével, fokhagymával bepácoljuk. Felhevítünk egy serpenyőben olívaolajat, majd bőrével lefelé elkezdjük sütni a combokat. 5 perc elteltével megfordítjuk őket és édes –csípős chilliszósszal megkenjük, miközben a csirkéket ropogósra sütjük. Közben ismét megfordítjuk a csirkecombokat és a bőrös oldalát is megkenjük chilliszósszal. Amikor ropogósra sültek a combok, megszórjuk friss korianderrel.
A tagliatellét kifőzzük enyhén sós vízben. Majd a zöldségeket forrásban levő vízben szintén 3 percig ropogósra főzzük. Leszűrjük.
Kevés vajon a tésztát a zöldségekkel összekeverjük. A csirkecombok mellé tálaljuk.