Abacus-ízek

Lassan készült marhaszegy magvas kenyéren, mézes mustárral

Hozzávalók 4 személyre:

  • angus marhaszegy 0,8 kg
  • só 0,002 kg
  • fekete őrölt bors 0,0001 kg
  • dijoni mustár 0,1 kg
  • majonéz 0,05 kg
  • balzsamecet 0,01 l
  • méz 0,05 kg
  • olívaolaj 0,05 l
  • magvas kovászos kenyér 0,5 kg
  • koktélparadicsom 0,2 kg
  • madársaláta 0,05 kg

Elkészítés:

A marhaszegyet bekenjük sóval, borssal, mustárral. Pihentetjük, majd 110 fokos sütőben puhára sütjük. Elkészítés: A kacsacombokat befűszerezzük, majd sütőben puhára sütjük, majd magasabb fokozaton ropogósra. Amíg a kacsacombok sülnek, a burgonyát héjában megfőzzük, melegen megpucoljuk és áttörjük. Ezután hagyjuk kihűlni. Amíg a burgonya hűl, elkészítjük a káposztát. Egy megfelelő méretű edényben kevés olajon cukrot karamellizálunk, rádobjuk a lereszelt káposztát, picit megsózzuk és hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon. Mikor már megpuhult a káposztánk és aranybarnára pirult, félretesszük. A kihűlt burgonyát, lisztet és tojást tésztává gyúrjuk, majd nudlit formázunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Főzés végén hideg vízzel lemossuk, majd szárazra töröljük. Egy serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük a nudlikat, majd hozzátesszük a káposztát, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd az elkészült kacsacombokkal tálaljuk. Majd préselve kihűtjük. A kenyereket vastagabb szeletekre vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük. Közben a szegyet vékonyra szeleteljük. A majonézt, a maradék mustárt, mézet és balzsamecetet összekeverjük, és a kenyereket megkenjük vele. A megmosott madársalátát a kenyérre halmozzuk, majd rárakjuk a vékonyra szeletelt húsokat. Ügyelve, hogy minden kenyérre jusson soványabb és zsírosabb szelet. Majd a maradék mézes mustármártással meglocsoljuk, koktélparadicsomot kínálunk hozzá.

Ropogós kacsacomb káposztás nudlival

Hozzávalók 4 személyre:

  • kacsacomb 4 db (kb 1-1,2 kg)
  • só 0,05 kg
  • fekete őrölt bors 0,003 kg
  • kristálycukor 0,12 kg
  • étolaj: 0,0,5 l
  • burgonya 1 kg
  • finomliszt 0,25 kg
  • tojás 1 db
  • káposzta 0,5 kg

Elkészítés:

A kacsacombokat befűszerezzük, majd sütőben puhára sütjük, majd magasabb fokozaton ropogósra. Amíg a kacsacombok sülnek, a burgonyát héjában megfőzzük, melegen megpucoljuk és áttörjük. Ezután hagyjuk kihűlni. Amíg a burgonya hűl, elkészítjük a káposztát. Egy megfelelő méretű edényben kevés olajon cukrot karamellizálunk, rádobjuk a lereszelt káposztát, picit megsózzuk és hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon. Mikor már megpuhult a káposztánk és aranybarnára pirult, félretesszük. A kihűlt burgonyát, lisztet és tojást tésztává gyúrjuk, majd nudlit formázunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Főzés végén hideg vízzel lemossuk, majd szárazra töröljük. Egy serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük a nudlikat, majd hozzátesszük a káposztát, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd az elkészült kacsacombokkal tálaljuk.

Megosztom