Abacus-ízek
Lassan készült marhaszegy magvas kenyéren, mézes mustárral
Hozzávalók 4 személyre:
- angus marhaszegy 0,8 kg
- só 0,002 kg
- fekete őrölt bors 0,0001 kg
- dijoni mustár 0,1 kg
- majonéz 0,05 kg
- balzsamecet 0,01 l
- méz 0,05 kg
- olívaolaj 0,05 l
- magvas kovászos kenyér 0,5 kg
- koktélparadicsom 0,2 kg
- madársaláta 0,05 kg
Elkészítés:
A marhaszegyet bekenjük sóval, borssal, mustárral. Pihentetjük, majd 110 fokos sütőben puhára sütjük. Elkészítés: A kacsacombokat befűszerezzük, majd sütőben puhára sütjük, majd magasabb fokozaton ropogósra. Amíg a kacsacombok sülnek, a burgonyát héjában megfőzzük, melegen megpucoljuk és áttörjük. Ezután hagyjuk kihűlni. Amíg a burgonya hűl, elkészítjük a káposztát. Egy megfelelő méretű edényben kevés olajon cukrot karamellizálunk, rádobjuk a lereszelt káposztát, picit megsózzuk és hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon. Mikor már megpuhult a káposztánk és aranybarnára pirult, félretesszük. A kihűlt burgonyát, lisztet és tojást tésztává gyúrjuk, majd nudlit formázunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Főzés végén hideg vízzel lemossuk, majd szárazra töröljük. Egy serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük a nudlikat, majd hozzátesszük a káposztát, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd az elkészült kacsacombokkal tálaljuk. Majd préselve kihűtjük. A kenyereket vastagabb szeletekre vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük. Közben a szegyet vékonyra szeleteljük. A majonézt, a maradék mustárt, mézet és balzsamecetet összekeverjük, és a kenyereket megkenjük vele. A megmosott madársalátát a kenyérre halmozzuk, majd rárakjuk a vékonyra szeletelt húsokat. Ügyelve, hogy minden kenyérre jusson soványabb és zsírosabb szelet. Majd a maradék mézes mustármártással meglocsoljuk, koktélparadicsomot kínálunk hozzá.
Ropogós kacsacomb káposztás nudlival
Hozzávalók 4 személyre:
- kacsacomb 4 db (kb 1-1,2 kg)
- só 0,05 kg
- fekete őrölt bors 0,003 kg
- kristálycukor 0,12 kg
- étolaj: 0,0,5 l
- burgonya 1 kg
- finomliszt 0,25 kg
- tojás 1 db
- káposzta 0,5 kg
Elkészítés:
A kacsacombokat befűszerezzük, majd sütőben puhára sütjük, majd magasabb fokozaton ropogósra. Amíg a kacsacombok sülnek, a burgonyát héjában megfőzzük, melegen megpucoljuk és áttörjük. Ezután hagyjuk kihűlni. Amíg a burgonya hűl, elkészítjük a káposztát. Egy megfelelő méretű edényben kevés olajon cukrot karamellizálunk, rádobjuk a lereszelt káposztát, picit megsózzuk és hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon. Mikor már megpuhult a káposztánk és aranybarnára pirult, félretesszük. A kihűlt burgonyát, lisztet és tojást tésztává gyúrjuk, majd nudlit formázunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Főzés végén hideg vízzel lemossuk, majd szárazra töröljük. Egy serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük a nudlikat, majd hozzátesszük a káposztát, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd az elkészült kacsacombokkal tálaljuk.