Abacus-ízek
Az Abacus Hotel chefjének, Tóth Ferencnek téli receptajánlata
Grillezett bébi csirke zöldséges tagliatellével
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db 500 g bébi csirke
- 200 g cukkini
- 100 g sárgarépa
- 100 g laskagomba
- 100 g brokkoli
- 1 csomag újhagyma
- 0,05 dkg só
- 0,03 dkg őrölt bors
- 2 gerezd friss fokhagyma
- 1 dl sötét szójaszósz
- 0,2 dl szezámolaj
- 500 g tagliatelle
A bébi csirkéket félbevágjuk, majd befűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával. A friss zöldségeket tetszőleges alakúra felszeleteljük, forrásban lévő vízben 2 percig főzzük, majd lehűtjük. A csirkéket előmelegített, 180 fokos sütőben ropogósra sütjük, ezalatt a tagliatelle tésztát kifőzzük. A zöldségeket szezámmag olajon átpirítjuk, a tagliatelle tésztát hozzáadjuk, végül összekeverjük a szójaszósszal. 4 személyre tálaljuk, úgy,
hogy a ropogósra sült csirkéket a tészta tetejére helyezzük.