Az Abacus Hotel chefjének, Tóth Ferencnek téli receptajánlata

Grillezett bébi csirke zöldséges tagliatellével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db 500 g bébi csirke
  • 200 g cukkini
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g laskagomba
  • 100 g brokkoli
  • 1 csomag újhagyma
  • 0,05 dkg só
  • 0,03 dkg őrölt bors
  • 2 gerezd friss fokhagyma
  • 1 dl sötét szójaszósz
  • 0,2 dl szezámolaj
  • 500 g tagliatelle

A bébi csirkéket félbevágjuk, majd befűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával. A friss zöldségeket tetszőleges alakúra felszeleteljük, forrásban lévő  vízben 2 percig főzzük, majd lehűtjük. A csirkéket  előmelegített, 180 fokos sütőben ropogósra sütjük, ezalatt a tagliatelle tésztát kifőzzük. A zöldségeket szezámmag olajon átpirítjuk, a tagliatelle tésztát hozzáadjuk, végül összekeverjük a szójaszósszal. 4 személyre tálaljuk, úgy,
hogy a ropogósra sült csirkéket a tészta tetejére helyezzük.

Megosztom