Hirdetés

Itoshii japán étterem: minőség elérhető áron

Google Plus

Hazánkban is egyre elterjedtebb az „all you can eat” vendéglátási rendszer, amelynek lényege, hogy egy meghatározott összegért különböző fogások bő választékát, sokféle ínyencfalatot fogyaszthatnak a vendégek. 2014-ben nyílt meg Magyarország legnagyobb ázsiai „all you can eat” étterme, amely széles választékban kínál hideg és meleg ételeket egyaránt.

A Nyugati térnél az Eiffel-ház legalsó szintjén található Itoshii japán étterem egyedisége a gazdag kínálat, a letisztult design mellett, hogy Magyarországon egyedülálló módon,  a  rendelés az asztaloknál elhelyezett tabletek használatával történik. A hagyományos japán éttermekben azt kínálják, ami éppen a futószalagon fut, a táblagépes rendszernél pedig azt kapja a vendég, amit a fotók alapján kiválasztott. A másik döntő érv a komputerizált rendelés mellett, hogy biztosak lehetünk abban, hogy friss ételek kerülnek az asztalra, hiszen közvetlenül a rendelés leadása után készülnek. Pár ezer forintért végig lehet kóstolni az egész étlapot, az ár éppúgy tartalmazza az alkoholmentes és alkoholos italokat, továbbá az elmaradhatatlan zöld teát.

Az Itoshii több mint száz étellel, kis adagokban felszolgált fogásokkal várja nem csak a japán konyha szerelmeseit. Annyiszor és annyit rendelhet a vendég, amit és ahányszor csak akar. A pincérek bemutatják a tablet kezelését, és ha igény mutatkozik rá, ajánlatot tesznek, hogy mit érdemes megkóstolni. A hely specialitásai közé tartozik a kizárólag vacsoramenüben fogyasztható sült bárányborda egzotikus szósszal. Nagyon kedvelik a vendégek éppúgy, mint a sült tempurákat , amiből szinte minden asztalnál több adagot is el szoktak fogyasztani. Az udon tésztaleves is különlegességnek számít. Amellett, hogy az étterem  fő profilja a gazdag  sushi  és  grillezett étel-kínálat, az étlapon  japán és kínai fogásokat is lehet találni.

Az Itoshii gyermek- és családbarát étterem, mindenféle korosztály felkeresi, sok a visszajáró vendég. Nem ritka eset, hogy a sushikedvelő fiatalok a szüleiket, a nagyszüleiket is elviszik, hogy megkóstoltassák velük a hazánkban is egyre népszerűbb japán konyhát. Rendezvényeknek is ideális helyszínt biztosít a közel kétszáz fős befogadóképességű étterem, nem kérnek terembérleti díjat, a wifihasználat szintén ingyenes.

A hangulatvilágítással ellátott étteremben a piros- fekete színvilág uralkodik, ami egyszerre bensőséges és elegáns légkört áraszt. Az Itoshii üzletvezetője Attila, akit eredetileg Hainak hívnak.  1996 óta él Magyarországon, Kínában született, a Sanghaj közeli  Zhejiang tartományban. Vendéglátással foglalkozott, mielőtt bátyja hívására Budapestre jött, akinek annyira beindult itthon a nagykereskedése, hogy  megkérte az öccsét, segítsen neki az üzletvitelben. Az Itoshii eredetileg egy holland franchise, öt éttermük van Hollandiában, a hatodikat Budapesten nyitották meg. A szó maga aranyosat jelent japánul. Attila közelebbről ismerte a tulajdonosokat, valójában ő javasolta nekik a magyar fővárost. A jövőben más európai városban is tervezik további éttermek megnyitását.

A budapesti Ithosii japán étterem több mint tíz fős személyzettel dolgozik, köztük két kínai pincérrel. A nyári időszakban diákokat is alkalmaznak részmunkaidőben. A szintén kínai Krisztina kisegítő pincérként és tolmácsként dolgozik. Korábban édesanyja büféjében segített, gyerekkora óta érdekli a vendéglátás, így nem csoda, hogy ezen a területen tervezi a jövőjét.

www.itoshii.hu

Szentgyörgyi Rita

Képek

Itoshii japán étterem: minőség elérhető áronItoshii japán étterem: minőség elérhető áronItoshii japán étterem: minőség elérhető áronItoshii japán étterem: minőség elérhető áronItoshii japán étterem: minőség elérhető áronItoshii japán étterem: minőség elérhető áron

Google Plus

Galéria

Itoshii japán étterem: minőség elérhető áron
  • Itoshii japán étterem: minőség elérhető áron
  • Itoshii japán étterem: minőség elérhető áron
  • Itoshii japán étterem: minőség elérhető áron
  • Itoshii japán étterem: minőség elérhető áron
  • Itoshii japán étterem: minőség elérhető áron
  • Itoshii japán étterem: minőség elérhető áron

Hirdetés