Hirdetés

Yamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokon

Google Plus

A Wasabi lánchoz tartozó Yamato Table grill&sushi egy korábban itthon még ismeretlen fogalmat vezetett be a hazai gasztrovilágba. A table grill remek lehetőség arra, hogy családok, baráti társaságok közös kulináris élménnyel gazdagodjanak, jókat beszélgessenek, miközben ételeiket saját asztaluknál, maguk sütögethetik meg. Az asztalnál készült ínyencségek mellett a Yamatoban kiváló sushikat, tésztakülönlegességeket, japán-koreai fogásokat kóstolhatnak a vendégek.

Az étterem fúziós ázsiai konyhát vezet, specialitása a japán és koreai hagyományokra épülő asztalnál sütögetés és levesfőzés. Az enteriőr elegáns, de mégis laza, így dizájnos környezetben mégis feszengés nélkül próbálhatjuk ki a különlegességeket. Az egyedi kivitelezésben készült asztalok közepén egy süllyesztett melegítő berendezést található, mely beépített szagelszívóval is rendelkezik, így senkinek sem kell azon aggódnia, hogy netán a ruhája is magába szívja a főzés közben keletkező illatokat. Az étlapot egy tablet formájában adják át a pincérek és részletes útmutatóval szolgálnak a különböző fogásokat illetően. A japán yakiniku válogatások a teljesen natúr húsokat és zöldségeket takarják, melyekhez pikáns szószokat kínálnak. A koreai barbeque-k alatt előre pácolt különlegességeket találunk, gazdagabb, erőteljesebb ízvilággal. A húsok között a legjobb minőségű alapanyagok közül válogathatunk, ilyen a kiváló minőségű Wagy bélszín, Omaha marhabélszín, vagy az Angus marhaválogatás. Tengeri finomságokból is akad bőven az étlapon, süthetünk például tigrisrákot és lazacot nyárson, de van halválogatás és sügér is. A rendeléskor érdemes egy úgynevezett alap „szettet” is megrendelni, mely salátákat, pikáns mártásokat, rizst és friss, ropogós salátalevelet tartalmaz. A megsült finomságokat egy kis rizzsel, salátával és szósszal megízesítve belecsomagolhatjuk a salátalevélbe és már ehetünk is. Ha Nabemono-t kérünk az étlapról, akkor a japán levesfőzést próbálhatjuk ki, melynek során ízesített alaplé érkezik az asztal közepére. A mellé kínált hajszálvékonyra szeletelt húsok és zöldségek pillanatok alatt megfőnek a forró, ízes lében. A sushirajongók is kedvükre válogathatnak a legnemesebb alapanyagokból készült specialitások között, a népszerű quinoua tekercs pedig teljesen a ház találmánya.  Az italválaszték szintén kiváló, ázsiai ihletésű koktélok, széles borkínálat várja a vendégeket, az ínyencek pedig 10 éves japán maláta whiskeyt, Yoichit is kóstolhatnak a fogások mellé. Különleges, bensőséges hangulata van a finomságok közös elkészítésének, a Yamatoban az is kedvet kap a sütéshez - főzéshez, aki otthon messze elkerüli még a konyha környékét is.

www.yamatorestaurant.hu
1066 Budapest, Jókai u. 30.

Képek

Yamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokonYamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokonYamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokonYamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokonYamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokonYamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokonYamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokon

Google Plus

Galéria

Yamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokon
  • Yamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokon
  • Yamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokon
  • Yamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokon
  • Yamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokon
  • Yamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokon
  • Yamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokon
  • Yamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokon

Hirdetés