Hirdetés

Megszületett Katalin hercegnő második gyereke

Google Plus

Megszületett Katalin hercegnő második gyermeke, írta a brit királyi ház hivatalos Twitter-csatornája. Lány lett, 3,7 kilogrammal született, és mindketten jól vannak. Megy a hip-hip hurrá a kórház előtt, szól a kolomp és a God Save The Queen!


Galéria: Megszületett a Royal Baby Fotó: Leon Neal / AFP

A palota a hírt csaknem háromórás késleltetéssel közölte, mert a protokoll alapján először a 89 esztendős dédnagymamát, II. Erzsébet királynőt és a királyi család többi tagját értesítették.

A nevére már lehet fogadni a brit fogadóirodákban. Charlotte-ra tippelnek a legtöbben, ezután az Alice és az Elisabeth nevek követik a listán. Vilmos és Katalin leánygyermekének nevét várhatóan a következő napokban jelentik be.


Fotó: Leon Neal

Szombat reggel vitték kórházba Katalin cambridge-i hercegnőt, Vilmos herceg várandós feleségét, írta az MTI. A Kensington-palota - a házaspár londoni rezidenciája - közölte, hogy a hercegnő "a vajúdás korai szakaszában van".

A közlemény szerint a hercegnő az előzetes terveknek megfelelően az észak-londoni Paddington városrész St. Mary's kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján tartózkodott, ahová férje vitte be autóval.

Ugyanabban a londoni kórházban született 1982. június 21-én Vilmos herceg is, aki 16 órával az után jött a világra, hogy édesanyját, Diana hercegnőt bevitték a szülészeti klinikára.

Az újszülött világra jövetele pillanatában - bátyja, az idén kétéves György herceg után - a negyedik helyet foglalja el a brit trónutódlási sorban, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója. A gyermek a nagybátyját, Harry herceget, Vilmos öccsét utasítja egy hellyel maga mögé a trónöröklési sorrendben.


Fotó: Wpa Pool

Az idén 89 esztendős II. Erzsébet királynő után elsőszülött fia, Károly trónörökös - Vilmos édesapja -, Károly után Vilmos, Vilmos után pedig a hercegi házaspár elsőszülöttje, vagyis György ülhet majd az Egyesült Királyság trónjára.

Vilmos és Katalin második gyermeke II. Erzsébet királynő ötödik dédunokája lesz.

Az udvar hivatalos közleményei szerint a hercegi házaspár nem tudta, hogy a gyermek fiú lesz-e vagy leány. Most megtudta.

Forrás: index.hu

Képek

Megszületett Katalin hercegnő második gyerekeMegszületett Katalin hercegnő második gyerekeMegszületett Katalin hercegnő második gyereke

Google Plus

Galéria

Megszületett Katalin hercegnő második gyereke
  • Megszületett Katalin hercegnő második gyereke
  • Megszületett Katalin hercegnő második gyereke
  • Megszületett Katalin hercegnő második gyereke

Hirdetés