Hirdetés

Megtalálták a lezuhant AirAsia-gép fekete dobozát

Google Plus

A kutató-mentők vasárnap megtalálták az AirAsia légitársaság lezuhant repülőgépének fekete dobozát, a berendezést azonban egyelőre nem sikerült kiemelniük a tengerből, mert azt betemették a repülőgéptörzs roncsai - közölte az MTI. A szakemberek 30-32 méteres mélységben találtak rá a fekete dobozra. Azt tervezik, hogy hétfőn megpróbálják felszínre hozni a berendezést.

Néhány órával korábban arról számoltak be, hogy a lezuhant repülőgép törzsére hasonlító tárgyra bukkantak. Az akkori tájékoztatás szerint a megtalált tárgy 10x4 méteres. A katasztrófavédelem képviselője azt is mondta, hogy ennek a tárgynak a közelében észleltek olyan elektronikus jeleket, amik a gép fekete dobozából származhattak. Pénteken egy keresőhajó jelentette, hogy hanglokátora hangjelzésekre bukkant a keresési művelet közben.

Szakértők feltételezik, hogy a géptörzsben található a baleset halálos áldozatainak többsége. Eddig más helyszíneken 48 holttestet találtak, miközben 162-en tartózkodtak a gép fedélzetén.

Az AirAsia 8501-es járata 162 emberrel a fedélzetén december 28-án reggel indult az indonéziai Surabayából Szingapúrba. A kapcsolat a géppel a felszállás után 42 perccel szakadt meg, amikor az Airbus a borneói Kalimantan és Jáva között repült. Az indonéz meteorológiai szolgálat elemzése szerint a katasztrófát a szélsőséges időjárási körülmények idézhették elő.

Forrás: index.hu

Képek

Megtalálták a lezuhant AirAsia-gép fekete dobozát

Google Plus

Galéria

Megtalálták a lezuhant AirAsia-gép fekete dobozát

Hirdetés