A kis Schumacher

Mick Schumacher, Michael Schumacher 17 éves fia idén a Forma-3-ban folytatja, ahonnan Max Verstappen és a Williamsnél idén bemutatkozó Lance Stroll egyből a Forma-1-be került. Emiatt már Bernie Ecclestone-nál is szóba került a neve, most pedig apja egyik volt sikercsapatával, a Ferrarival kapcsolatban emlegetik.

Massimo Rivola, a Ferrari Pilótaakadémia vezetője a Gazzettának dicsérte a tehetséget.


Mick Schumacher és Nico Rosberg egy díjátadón

Nyilván követjük a lépéseit. Idén még közelebbről láthatjuk, mert a fiatal kínai versenyzőnk csapattársa lesz a Prema-csapatnál. Nem tudom, mit tervez később, de ha a Ferrari-akadémiához akarna csatlakozni, vörös szőnyeggel várjuk.

Rivola szerint nem csak a pályán, de az életben is figyelemre méltó, amit a kis Schumacher tesz.

Mick nagyon illemtudó és nincs elszállva magától. Nagyon fiatal, de óriási médianyomás van körülötte, amit remekül visel. Gratulálunk a szüleinek, nagyon jó munkát végeztek vele!

Mick Schumacherre rámozdult már a Mercedes is, hasonlóan szívesen egyengetnék a karrierjét, de a srác még nem kötelezte el magát sehová. A következő szezon vízválasztó lesz, ha F3-ban is a legjobbak között – igazából a legjobb kettő között – lesz, tovább ívelhet felfelé a karrierje.

Megosztom