Nők húzzák le a mezt

Alize Cornet a US Openenen meccs közben le- majd visszavette a mezét, amiért figyelmeztetést kapott a székbírótól, mert megsértette a szabályzatot. A döntésen sokan kiakadtak, és már kettős mércéről, szexista szabályokról is beszélnek.

New Yorkban óriási a hőség, amit nehezen viselnek a játékosok, még úgyis, hogy először alkalmaznak a rendezők extra szüneteket. Ezt a tízperces szünetet használta ki Cornet is, bement az öltözőbe, ahol lecserélte átizzadt mezét.

A francia játékos a pályára visszatérve vette észre, hogy fordítva van rajta a felsője. Nem akart így játszani, a pálya végén állva elfordult, majd néhány másodperc alatt le- és felvette a mezt. Amikor megfordult és odaállt az alapvonalhoz, rögtön figyelmeztette a bíró. Míg a férfiak elég sokszor cserélnek pólót és vannak félmeztelenül a pályán is, addig a nőknek tilos ott mezt cserélni. Cornet nem viselkedett botrányosan, sportmelltartó volt rajta, és igyekezett minél kevesebbet mutatni, az árnyékba is húzódott.

Cornet mellett sokan kiálltak, többek között Andy Murray anyja, Judy Murray is, aki szintén nem érti, hogy a férfi játékosok, akkor milyen alapon lehetnek felméztelenül. A párosban ötszörös Bethanie Mattek-Sands is betegesnek nevezte a döntést.

Megosztom