Melltartót az internetről?

Vitathatatlan tény, hogy a nők imádnak vásárolni, főleg ha ruháról és cipőről van szó. Még ha sokan állítják is, hogy nyűg nekik ez a tevékenység, biztos van olyan ‘szívük csücske’ ruhadarab, aminek a kedvéért szívesen fognának bármikor shoppingolásba.

Viszont van egy ruha típus, aminek a vételét még a legbátrabb nők is halogatni szokták, ez pedig a melltartó. Ebből ugyanis annyi típus és altípus létezik, és olyan kevesen vannak tisztában a saját adottságaikkal, hogy a végeredmény sokszor rengeteg időfecsérlés, és egy nem megfelelő darab.

Pedig nagyon fontos eleméről van szó az öltözködésünknek, amely a csábítás egyik legfontosabb eszköze.

A fehérnemű gyártó cégek gyakran végeznek kutatást, amelyekből az világlik ki, hogy hatalmas arányban tanácstalanok a nők, ha ezt a fehérneműt kell megvenniük. Sokkal többen választanak rossz méretet, rossz szabást, mint bármilyen más ruhadarab esetén.

Időnként ellenőrizzük a méretünket

Van viszont megoldás, akár online, akár boltban keresgélünk. Ez pedig az, hogy tökéletesen beazonosítsuk a saját méretünket és típusunkat.

Sokan ott vétik el a melltartó választást, hogy azt gondolják, a tíz évvel ezelőtt belőtt 80B ma is tökéletes. Pedig a kebel az a testrész, amely a legkönnyebben változik, akár nagyon rövid időn belül is. Egy könnyedebb fogyókúra is módosít a nagyságán, vagy akár egy stresszesebb időszak a munkahelyen, nem is beszélve az olyan ‘mérföldkövekről’, mint a terhesség, szoptatás, vagy a klimax.

Időnként érdemes újra lemérni a melltartó választáshoz elengedhetetlen adatainkat, mint a mellkas mérete (a kebel alatt mérve) és a mellbőség mérete. E kettő különbsége lesz a kosárméretünk. Érdemes a megkapott szám-betű kombinációhoz ragaszkodni, mivel ez fog a legjobban passzolni ránk.

Sokan hajlamosak a saját alkatukhoz képest nagy melltartót választani, ám ez egyrészt megnehezíti a ruhadarab viselését, másrészt nem nyújt természetes hatást. Jobb megoldás lehet a méretben megfelelő, de push uppal ellátott típus.

Ennél már csak a szükségesnél kisebb melltartó rosszabb, ami leszorít, nem enged levegőhöz jutni. Ha esetleg dús keblekkel vagyunk megáldva, és kisebbnek szeretnénk mutatni – ez a szándék főleg a kamaszoknál, fiatal nőknél jelentkezik -, rendelkezésre állnak a látványcsökkentő melltartók.

Hiába divatos egy típus, ha előnytelen

Ha a méret megvan, érdemes a típust is alkatunkhoz, no és stílusunkhoz igazítani. Rengetegféle létezik ebből a ruhadarabból, elég, ha csak a kis kebleket feltoló és kiemelő balconette-t, vagy a nagy ‘tömeget’ is szilárdan tartó és rázkódást gátló kosaras melltartót említeni. 

Ha neten rendelünk, rengeteg verzióból válogathatunk.

A nagyobb mérettel rendelkezők sem találkoznak azzal a jelenséggel, hogy  a választék csak a modell alkatúakra van kitalálva, és kifutnak a lehetőségekből. Akiknek nem elég az E kosár és a 95-ös méret sem, a plus size webshopokban ők is gyönyörű darabokat rendelhetnek.

Megosztom